Wijndal is Ajacied: 'Het shirt staat mij goed'

Owen Wijndal werd dinsdagmiddag gepresenteerd als kersverse Ajacied. Als kleine jongen wilde hij al in het rood en wit spelen in Amsterdam. Via de jeugdopleiding en het eerste elftal van AZ is dat nu op zijn 22e gelukt. "Het was tijd voor een nieuwe stap."

Tags

  • #Wijndal

Socials

Wijndal speelde sinds 2010 bij AZ en verlaat die club dus na twaalf jaar. "Ik ben AZ enorm dankbaar en heb daar vrienden opgebouwd. Maar ik hoop dat ik het nu hier heel goed ga doen."

Vanaf dag één sprak de interesse van Ajax de linksback aan. Het totaalplaatje klopte volgens Wijndal. "De club zelf, de supporters, de voetballers die hier spelen; het is gewoon de beste club van Nederland. Daar wil je onderdeel van uitmaken."

Wijndal onderging maandag de medische keuring en tekende dinsdag zijn contract. "Dat was allemaal nieuw. Ik heb veel aan de mensen om mij heen, die mij daarbij helpen. Die zeiden allemaal dat ik mij geen zorgen hoefde te maken. Ook mensen binnen Ajax zeiden hetzelfde. Dat geeft vertrouwen."

Voetballen in de Champions League
De 22-jarige vleugelverdediger gaat nu bij Ajax voetballen in de UEFA Champions League. "Daar kan ik echt niet op wachten. Dat is een jongensdroom. Toen Ajax zo ver kwam in seizoen 2018/2019 gingen we met z'n allen kijken. Dat was heel bijzonder."

Gerelateerde artikelen

Wijndal Tekenen 1280

Ajax en AZ bereiken akkoord over Owen Wijndal

Ajax heeft overeenstemming bereikt met AZ en Owen Wijndal over de transfer van de verdediger naar Amsterdam. Wijndal heeft een contract bij Ajax getekend dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt een vaste transfersom van € 10 miljoen aan AZ.

Tags

  • #Wijndal

Socials

Wijndal Voor Header 1280

Owen Wijndal | Van Zaandijk tot Amsterdam

Owen Wijndal tekende dinsdag een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. De 22-jarige linkervleugelverdediger speelde verschillende keren met AZ en het Nederlands elftal in Amsterdam, maar zal vanaf komend seizoen schitteren in het Ajax-shirt.

Tags

  • #Wijndal

Socials

Kenny Tete Toekomst 1280

Team van Toen | Kenny Tete: 'Ajax heeft mij als man gemaakt'

Kenny Tete parkeert zijn auto bij de Toekomst en begint direct foto’s te maken met zijn smartphone van het logo op het hoofdgebouw. Het is zomer, de zon schijnt fel op de witte buitenkant van het pand. "Ik ben hier sinds mijn vertrek niet meer geweest, er is wel het één en ander veranderd, zie ik. Het is leuk om hier weer terug te zijn." Met een brede glimlach op zijn gezicht geeft hij zijn ogen de kost. Ondertussen wandelt hij richting de hoofdtribune naast veld 1. Tijd om te kletsen over zijn eigen tijd bij Ajax.

Tags

  • #TeamvanToen
  • #Tete

Socials