Hamstra: 'Voor technische mensen zijn dit de mooiste en meest boeiende weken'

Gerry Hamstra heeft Steven Bergwijn vrijdagochtend verwelkomd in Amsterdam. De technisch directeur van Ajax is ervan overtuigd dat de 24-jarige aanvaller een mooie bijdrage gaat leveren aan de torenhoge ambities van de club. "Met zijn snelheid en scorend vermogen is Bergwijn absoluut een kwaliteitsinjectie."

Tags

  • #Hamstra
  • #Bergwijn

Socials

Hamstra is erg verheugd over de transfer van Bergwijn. "We zijn heel blij met zijn komst. Iedereen weet onze ambities. We willen graag kampioen worden en ook in de Champions League onze droom najagen. Dus dan zijn dit topspelers", zegt de technisch directeur. "Iedereen weet dat we op zoek zijn naar aanvallende versterkingen en met Steven hebben we een jongen die op meerdere posities uit de voeten kan. We zijn al eerder met hem bezig geweest, dus zijn erg blij dat hij er nu uiteindelijk is."

Kwaliteitsinjectie
Bergwijn kan in Amsterdam op verschillende posities uit de voeten. "Iedereen heeft hem ook in het Nederlands elftal gezien. Los van dat hij goed kan voetballen en een goal kan maken, is hij gewoon multifunctioneel", aldus Hamstra. "Dat maakt het voor een trainer gewoon hartstikke lekker. Met zijn snelheid en scorend vermogen is Bergwijn absoluut een kwaliteitsinjectie."

Teamwork
De 24-jarige Amsterdammer is de eerste gezamenlijke inkomende transfer van Hamstra en Klaas Jan Huntelaar. "Het is altijd teamwork bij transfers, dat doe je met zijn allen. Het is mooi dat daar zoveel mensen bij betrokken zijn", reageert Hamstra. "Iedereen leeft mee en dan zie je ook hoe groot de club is. Het was een mooi proces met een boeiend eindresultaat."

Terugkeer
De technisch directeur is erg te spreken over het karakter van Bergwijn. "Steven is een goede jongen. Hij is vrolijk en dynamisch, maar buiten het veld noemt hij zichzelf rustig. Hij komt heel goed over en kent alle jongens ook vanuit de jeugd." De Oranje-international liep in het verleden namelijk al een aantal jaren rond in de jeugdopleiding van Ajax. "De familie is ook blij om na elf jaar weer terug te komen op de Toekomst. Los van het voetballende aspect vindt iedereen het dus mooi om weer terug te zijn."

Boeiende weken
Hamstra laat weten dat de transfer van Bergwijn naar meer smaakt. "Natuurlijk zijn we nog niet klaar", zegt hij. "We proberen zo veel mogelijk onze eigen groep bij elkaar te houden, omdat we als ambitie hebben om hoge ogen te gooien op nationaal én internationaal niveau. We gaan proberen om nog een kwaliteitsinjectie te doen, dus het gaat gewoon door. Voor technische mensen zijn dit de mooiste en meest boeiende weken."

 

Gerelateerde artikelen

Bergwijnthumb

Trotse Bergwijn: 'Ik kreeg een warm welkom van de jongens'

Steven Bergwijn tekende vrijdagochtend een vijfjarig contract bij Ajax. De Oranje-international, die de overstap maakte van Tottenham Hotspur naar Amsterdam, is erg blij om weer terug te zijn op het oude nest. "Ik wil me op het hoogste podium bewijzen."

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Bergwijn Hoofdfoto Artikel 1280

Ajax en Tottenham Hotspur bereiken akkoord over Steven Bergwijn

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Tottenham Hotspur FC en Steven Bergwijn over de transfer van de speler naar Amsterdam. Bergwijn heeft een contract bij Ajax getekend dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt een vaste transfersom van € 31.25 miljoen aan de Engelse club.

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Bergwijn Smile 1280

Welcome home, Steven | Bergwijn in jeugdfoto’s

Steven Bergwijn is terug bij de club waar het voor hem echt begon. De geboren Amsterdammer wandelde in de zomer van 2005 als zevenjarig talent voor het eerst de Toekomst op. Tot en met 2010/2011 doorliep Bergwijn een deel van de jeugdopleiding van Ajax. Elf jaar later keert hij gepokt en gemazeld terug op het oude nest. Tijd voor een terugblik op zes magische jeugdjaren op de Toekomst.

Tags

  • #Bergwijn

Socials