Partnerclubs Ajax strijden om titel Toernooi de Toekomst

Toernooi Toekomst Test
Toernooi Toekomst Test

Ajax’ sportcomplex de Toekomst was woensdag het decor voor het Toernooi de Toekomst. Jaarlijks nodigt Ajax zijn partnerclubs uit voor een mooie voetbaldag. De allerjongste spelers (uit de O8) tonen dan hun kunsten op Amsterdamse voetbalgrond. En dat levert naast veel lachende gezichten steevast ook veel mooie voetbalbeelden op. Hollandia en VV Unicum wonnen deze editie van het Toernooi de Toekomst.

Tags

  • #ACA

Socials

Woensdag streden de jongste spelers van zestien partnerclubs om de toernooiwinst. Voor een eerdere editie van Toernooi de Toekomst werden de jeugdteams van andere partnerclubs uitgenodigd. Dit keer was het de beurt aan de jonkies van: SV Always Forward, FC Amsterdam, Sporting Martinus, De Volewijckers, Amstelveen Heemraad, Hollandia, AVV Swift, VVA Spartaan, ASV De Dijk, OSV, VV Unicum, ASC Waterwijk, RKVV DEM, FC Purmerend, Vitesse’22 en FC Weesp.

Ajax hecht vanzelfsprekend veel waarde aan de samenwerking, zowel binnen als buiten de lijnen, met de partnerclubs. Naast het beschikbaar stellen van een speellocatie en de toernooiorganisatie, zijn ook scouts en trainers van Ajax bij het toernooi betrokken. De deelnemers aan het Ajax-toernooi zijn geboren in 2015. De voetballers ontvingen ook deze editie onder meer een goodiebag met leuke Ajax-items plus wat eten en drinken.

Het Toernooi de Toekomst bestond ook dit keer uit twee delen. Na de voorrondes die werden afgewerkt in een poulevorm plaatsten de beste clubs zich voor de Champions League-fase. De overige deelnemers voetbalden verder in de Europa League-fase. Zowel de CL- als EL-variant werd afgesloten met een finale. Ook deze editie kende daarmee twee winnaars.

De finale van de Champions League-fase ging tussen Always Forward en VV Unicum. Laatstgenoemde won deze eindstrijd. In de Europa League-finale streden Sporting Martinus en Hollandia om de toernooiwinst. Van dit toernooideel werd Hollandia de winnaar.

Gerelateerde artikelen

Headero15 (1)

Highlights Ajax O15 - AZ O15

Ajax O15 slaagde er zaterdagmiddag niet in het gat met koploper AZ O15 te verkleinen. Op sportcomplex de Toekomst eindigde het Noord-Hollandse treffen in 1-1.

Tags

  • #AjaxO15

Socials

Vrouwen1280 (2)

Blik op de Toekomst | Klinkende zeges voor O13 en Vrouwen Talententeam

Het was voor veel Ajax-talenten een drukke zaterdag. Zowel op sportcomplex de Toekomst als elders in het land kwamen veel Ajacieden uit de jeugdopleiding in actie. De speeldag leverde klinkende zeges op voor onder meer Ajax O13 en het Ajax Vrouwen Talententeam. Ook de Twin Games tegen het Belgische STVV leverden grote uitslagen op. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst. 

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Header Hato 1280

Highlights Napoli - Ajax O18 | Belangrijke gelijkmaker Hato

Ajax O18 heeft een belangrijk punt gepakt in de UEFA Youth League op bezoek bij Napoli. De ploeg van Frank Peereboom kwam met 1-0 achter en speelde lang met tien man, maar kwam enkele minuten voor tijd op 1-1. Jorrel Hato schoot Ajax O18 met een prachtige actie naast de Italianen. Met het punt op zak staat Ajax O18 tweede in de poule achter de leeftijdsgenoten van Liverpool.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials