Pasveer over Napoli-uit: 'Laten zien dat we een goede ploeg zijn in Europa'

Het zijn drukke weken voor Remko Pasveer. De doelman vertelt over de afgelopen periode, de huidige situatie binnen het team en kijkt vooruit naar de return tegen Napoli. "Ik zal me zo goed mogelijk voorbereiden om daar een resultaat te halen."

Tags

  • #UCL
  • #Pasveer

Socials

"Vergeleken met vorig seizoen heb ik het nu drukker, maar dat is inherent aan alle wisselingen binnen de club. De vastigheden moeten er opnieuw in, daar zijn we druk mee bezig. Dat heeft tijd nodig", begon Pasveer over de impact van vertrokken spelers.

Hard werken
De doelman erkent dat het momenteel soms lastig loopt. "De zekerheden vallen wat sneller weg als er iets gebeurt in een wedstrijd. Dat was vorig seizoen minder. Het enige wat we kunnen doen is hard werken, erover praten en doorgaan. Dat is iets waar we heel druk mee bezig zijn."

Tegen FC Volendam leek er geen vuiltje aan de lucht totdat de thuisploeg scoorde. "We gingen andere dingen doen en we zochten vaak moeilijke oplossingen. Daarnaast heeft het ook met vertrouwen te maken. Als je in een goede fase zit kom je daar makkelijker overheen."

Vertrouwen
Dat vertrouwen is te herstellen met overwinningen, stelt Pasveer. "Als je wint en de nul kan houden, krijg je een beter gevoel. Het kan zo snel gaan. De laatste weken gaat het op persoonlijk vlak best goed. Tegen FC Volendam maak ik een fout en dan hoor je direct alweer allemaal geluiden. Ik laat me niet zo snel dingen aanpraten." Volgens de keeper wordt er intern veel gepraat over zaken die niet goed gaan. "We blijven bij elkaar en alles blijft intern. Dat is belangrijk en iets heel positiefs."

Woensdag wacht het belangrijke duel met Napoli in de UEFA Champions League. "Wij gaan daarheen om gas te geven en om te laten zien dat we een goede ploeg zijn in Europa. Er heerst wel een gevoel van revanche. Iedereen zal gebrand zijn om een goed resultaat te halen. Ik ga mezelf zo goed mogelijk voorbereiden."

Gerelateerde artikelen

Header1280

Training Day | Trainen, reizen en persconferentie

Ajax is in Italië. De selectie trainde in de ochtend nog op sportcomplex de Toekomst en stapte ’s middags in het vliegtuig richting Napels. In het Diego Armando Maradona Stadium deden de Ajacieden een veldinspectie en gaven Alfred Schreuder en Steven Bergwijn een persconferentie. Hoe deze reisdag precies verliep, check je in deze Training Day.

Tags

  • #UCL
  • #NAPAJA

Socials

Schreudr1280

Liveblog | Veldinspectie en persconferentie in Napels

Ajax speelt woensdagavond vanaf 18:45 uur de vierde groepswedstrijd van de UEFA Champions League in Italië tegen Napoli. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit belangrijke duel.

Tags

  • #UCL
  • #NAPAJA

Socials

Schreuder Persco Napoli 1280

Schreuder verlangt hoger niveau van Ajax: 'Geloof moet je altijd houden'

Hoewel Ajax met een derde plek in poule A in de UEFA Champions League momenteel de jager is in plaats van de prooi, gelooft trainer Alfred Schreuder nog in een goede afloop van de groepsfase. “Geloof moet je altijd houden. Als we woensdag winnen, staan we er weer een stuk beter voor”, sprak de coach op de persconferentie in aanloop naar Napoli – Ajax.

Tags

  • #UCL
  • #NAPAJA

Socials