Schreuder verlangt hoger niveau van Ajax: 'Geloof moet je altijd houden'

Schreuder Persco Napoli 1280
Schreuder Persco Napoli 1280

Hoewel Ajax met een derde plek in poule A in de UEFA Champions League momenteel de jager is in plaats van de prooi, gelooft trainer Alfred Schreuder nog in een goede afloop van de groepsfase. “Geloof moet je altijd houden. Als we woensdag winnen, staan we er weer een stuk beter voor”, sprak de coach op de persconferentie in aanloop naar Napoli – Ajax.

Tags

  • #UCL
  • #NAPAJA

Socials

In de perszaal van Stadio Diego Armando Maradona nam de coach dinsdagavond samen met Steven Bergwijn plaats achter de microfoon. Schreuder erkende dat Ajax vorige week tegen Napoli een erbarmelijke wedstrijd op de mat legde.

"Het is de afgelopen weken niet stabiel. Een aantal weken geleden was het beter. Je kan niet verwachten dat we elke wedstrijd top zijn, alleen moet je niet door de ondergrens zakken. En dat gebeurde wel vorige week."

Helaas voor Bergwijn, deelde hij mee in de malaise. "Dat hoort bij het voetbal", legde de aanvaller uit. "Iedereen heeft betere fases en mindere fases. Om daaruit te komen moet je elke dag hard trainen. Het is in ieder geval belangrijk dat we als team bij elkaar blijven."

Bekijk hieronder de gehele persconferentie ⤵️🎥

Dusan Tadic
En goed voorbeeld daarvan is het meereizen van Dusan Tadic naar Italië. De aanvoerder is geschorst en zal woensdagavond dus niet in actie kunnen komen. "Hij is een belangrijke speler, zowel binnen als buiten het veld", sprak Bergwijn lovend over zijn teamgenoot. "Het geeft aan wat voor persoon hij is, dat hij mee is gekomen."

In de persruimte in Italië ging het verder over hoe Ajax zich zou moeten herstellen van de 1-6-nederlaag van vorige week. Zou bijvoorbeeld een overwinning ineens de vorm van Ajax een zetje in de goede richting kunnen geven?

Schreuder gelooft daar wel in, zei hij. "Zoiets ligt heel dicht bij elkaar. Zelfs vorige week kregen we na de 1-1 en 1-2 nog kansen. De 1-3 en 1-4 waren fataal. Wij zullen zelf vooral dingen in balbezit beter moeten doen, want dan sta je in balverlies ook direct beter."

Ajax-filosofie
Hoewel de coach niet al te diep in wilde gaan op de tactische aspecten van de wedstrijd van woensdagavond, gaf hij wel toe dat Ajax niet afwijkt van de eigen filosofie. "Qua instelling zullen we de wedstrijd benaderen als in de thuiswedstrijd. Als we hoog druk kunnen geven, moeten we dat doen. Maar in details zullen er dingen anders kunnen zijn. Zo kunnen we inzakken als het moet. Het spelprincipe blijft wel hetzelfde."

Daarin zal Ajax dus niet al te veel concessies doen richting tegenstander Napoli. Al erkennen beide hoofdrolspelers van de persconferentie dat het een sterke tegenstander is. Bergwijn: "Als je de namen ziet van Napoli, dan hebben ze een fantastisch elftal. Het complete plaatje klopt bij Napoli op dit moment."

De woorden van Schreuder waren tot slot van gelijke toon. "Als je thuis van Liverpool wint en in de competitie bijna alles hebben gewonnen, dan weet je gewoon dat het een goede ploeg is."

Gerelateerde artikelen

Schreudr1280

Liveblog | Veldinspectie en persconferentie in Napels

Ajax speelt woensdagavond vanaf 18:45 uur de vierde groepswedstrijd van de UEFA Champions League in Italië tegen Napoli. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit belangrijke duel.

Tags

  • #UCL
  • #NAPAJA

Socials

Vertrek Timber 1280

Met deze spelers reist Ajax af naar Napels

Alfred Schreuder heeft de spelerslijst bekendgemaakt voor het treffen met Napoli. Er reizen 23 spelers mee naar Italië. Devyne Rensch ontbreekt in de selectie, de verdediger kampt met een blessure.

Tags

  • #UCL
  • #NAPAJA

Socials

Peereboom 1280

Ajax O18 met twintig spelers naar Italië

Ajax O18 speelt woensdagmiddag vanaf 14:00 uur het vierde groepsduel in de UEFA Youth League. Trainer Frank Peereboom neemt twintig spelers mee naar Napels voor het duel met de Italianen.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials