Pasveer over gemengde gevoelens na Sporting-uit en monsterzege op Cambuur

Remko Pasveer kijkt met gemengde gevoelens terug op de succesweek van Ajax. Tegen Sporting CP maakte hij een fout bij de 1-2, maar gaf hij ook de voorassist op de goal van Antony. Daarnaast vertelt hij over de rol van een keeper tijdens een monsterzege als die van afgelopen zaterdag tegen SC Cambuur.

Tags

  • #Pasveer

Socials

"Het was heel dubbel voor mij", vertelt Pasveer over het duel in Portugal. "De 0-2 bereid ik voor, waardoor we echt een boost krijgen. Maar daarna ga ik in de fout bij de tegengoal. Ik twijfelde of de bal kon worden onderschept en daarna was ik uit positie. Dat zag er gewoon niet goed uit."

"Dat was balen. De focus moet dan gelijk weer op het volgende moment. Ik loop gelukkig al lang mee en dan weet je dat zoiets soms gebeurt. Het zet je wel op scherp en ik ben blij dat ik tegen Cambuur weer heb kunnen spelen."

Voorassist
De pass die de tweede treffer van S├ębastien Haller tegen Sporting inleidde, kwam zeker niet uit het niks. "Ik had het er voor de wedstrijd over met Antony; we wisten dat de ruimtes daar achter hun verdediging konden gaan liggen. Het pakte perfect uit, na een uitstekende aanname en voorzet van Antony. Dat gaf een heerlijk gevoel."

Qua druk en intensiteit was het duel met Cambuur erg anders dan dat met Sporting. Moeite heeft de doelman daar echter niet mee gehad, ook niet toen zijn ploeg dik voor stond. "Het was niet saai, zeker niet in het begin. Je komt uit een Europees duel en weet dat je weer heel erg scherp moet zijn. Cambuur heeft snelle jongens en kan goed counteren, dat betekent dat je heel oplettend moet zijn."

Groepsproces
Pasveer, die deze zomer overkwam van Vitesse, begint zich steeds beter thuis te voelen in Amsterdam. Vanzelf ging de aanpassing echter niet. "Ik heb me wel moeten aanpassen op wedstrijdniveau, fysiek niet. Dat zit meer in het groepsproces."

"Je moet erachter komen hoe bepaalde medespelers hun verdedigende acties timen en wie de bal op welke manier wil ontvangen. Dat is een proces dat soms even tijd nodig heeft."

Tags

  • #Pasveer

Socials

Gerelateerde artikelen

Gorterpasveer2

Eerste training Pasveer en Gorter: 'Klein kind in de speeltuin'

Voor Remko Pasveer en Jay Gorter was 26 juni 2021 een bijzondere dag. Beide doelmannen stonden voor het eerst op het trainingsveld bij hun nieuwe club Ajax. Pasveer (37) kwam over van Vitesse, terwijl Gorter (21) vorig seizoen keepte bij Go Ahead Eagles.

Tags

  • #Pasveer
  • #Gorter

Socials