Eerste training Pasveer en Gorter: 'Klein kind in de speeltuin'

Voor Remko Pasveer en Jay Gorter was 26 juni 2021 een bijzondere dag. Beide doelmannen stonden voor het eerst op het trainingsveld bij hun nieuwe club Ajax. Pasveer (37) kwam over van Vitesse, terwijl Gorter (21) vorig seizoen keepte bij Go Ahead Eagles.

Tags

  • #Pasveer
  • #Gorter

Socials

Het tweetal liep elkaar vrijdag - de dag voor de eerste training - meteen al tegen het lijf, vertelt Gorter. "We liepen tegelijk aan en wisten beiden de weg nog niet helemaal. Samen hebben we alles gezocht en dan leer je elkaar beter kennen: Remko is een geweldige gozer."

De spanning zit er bij Gorter, die tussen 2010 en 2014 in de Ajax-jeugd speelde, lekker in. "Het doet wel wat met je: ik was ook best gespannen. Ik voelde me als een kind in een speeltuin."

Concurrentiestrijd
De ervaren Pasveer trainde in de zomer flink door. "Ik heb niet heel veel vrijgenomen. Het is ook een soort verslaving. Ik ben altijd met de bal bezig. Het is mijn werk, maar ook mijn leven. Ik haal er heel veel plezier uit."

Op de concurrentiestrijd met onder andere Maarten Stekelenburg verheugt Pasveer zich. "Ik heb er heel veel zin in. Hij doet het goed nu en hij loopt al zo veel jaren mee. Ik heb er zin in om er een mooi seizoen van te maken. Op een positieve manier is er met een concurrentiestrijd niks mis."

Dat kan Gorter alleen maar beamen. "Straks komen er jongens terug weer terug waar ik enorm tegenop kijk. Ik wil mezelf dit jaar zo goed mogelijk ontwikkelen, maar ga ook zeker kijken naar hoe die spelers het aanpakken. 

Tags

  • #Pasveer
  • #Gorter

Socials

Gerelateerde artikelen

Tenhagspeech

In beeld | Het prille begin van een nieuw seizoen

Wekenlang was het stil op sportcomplex de Toekomst. Daar gaat nu weer langzaam maar zeker een einde aan komen. Zaterdagochtend werd - natuurlijk in afwezigheid van de Ajacieden op internationale toernooien - de eerste training van de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 afgewerkt.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Gorter1280

Gorter is thuis: 'Dat kleine mannetje is groot geworden'

Jay Gorter is weer Ajacied. De doelman speelde van 2010 tot 2014 in de jeugd van Ajax en keert zeven jaar na zijn vertrek van de Toekomst terug in Amsterdam. De 21-jarige Gorter komt over van Go Ahead Eagles en tekent bij Ajax een contract voor vier jaar.

Tags

  • #Gorter

Socials