Pasveer verlengt met een jaar: 'Denk dat ik wel belangrijk kan zijn voor Ajax'

Remko Pasveer blijft minimaal nog voor een jaar verbonden aan Ajax. De goalie zette een handtekening onder een contract tot medio 2024. "Ik heb nog steeds plezier in het spelletje en met name hier bij Ajax. Dat is de hoofdreden dat ik mijn contract heb verlengd. Ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen."

Tags

  • #Pasveer

Socials

De doelverdediger tikt de veertig bijna aan en grapte daarover op de club met Maarten Stekelenburg, die nog net iets ouder is. "Maarten was mij voor met een contractverlenging op 39-jarige leeftijd. Hij was volgens mij de eerste hier bij Ajax die op die leeftijd nog een nieuwe verbintenis kreeg."

Met zijn leeftijd en speelminuten in de UEFA Champions League, Eredivisie en voor Oranje neemt Pasveer een karrenvracht aan ervaring mee. Hij probeert daarom nog altijd zijn stem te verheffen binnen de selectie als dat nodig is. "Ik ben niet snel gek te krijgen en durf wel mijn dingetje te zeggen in de kleedkamer. Ik denk dat ik daarom wel belangrijk kan zijn voor Ajax."

De doelman denkt inmiddels wel na over zijn toekomst na het actief spelen in Ajax 1. Zo zou hij best een functie als keeperstrainer ambiƫren. "Alles is mogelijk. Maar het allerbelangrijkste is het plezier dat ik nog steeds heb door op het veld te staan. Wat daarna komt, dat zien we dan wel weer."

'Een gek seizoen'
Voor Pasveer was zijn eerste seizoen (2021/2022) een jaar om nooit te vergeten. Hij speelde een belangrijke rol bij het kampioenschap van Ajax en viel ook in de Champions League positief op tegen onder andere Borussia Dortmund. Dit jaar ligt dat anders. Pasveer moet het momenteel doen met een positie op de bank. Gero Rulli staat nu als keeper onder de lat bij de Amsterdammers.

"Het is een gek seizoen. We kregen een nieuwe trainer en die is nu weer weg. Ik begon zelf als basisspeler en ben nu tweede doelman. Dat geeft sportief gezien een dubbel gevoel. Maar mijn gevoel bij Ajax is wel altijd goed geweest."

Gerelateerde artikelen

Pasveer Header 1280

Contractverlenging voor Remko Pasveer

Ajax en Remko Pasveer hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2023. De verbintenis van de doelman is met één jaar verlengd en loopt tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #Pasveer

Socials

Pasveer Video 1280

Top 5 Reddingen | Remko Pasveer

'You shall not Pasveer'. Op 8 november 2022 viert onze goalie, Remko Pasveer, zijn 39e verjaardag. De sluitpost verdedigde tot dusver in 46 officiële duels het Ajax-doel en veroverde één landstitel met de Amsterdammers. Ter ere van zijn verjaardag hebben we vijf mooie reddingen van de ervaren Ajacied op een rijtje gezet.

Tags

  • #Pasveer

Socials

Heitinga Artikel Persco 1280

Heitinga: 'Belangen groot voor club en spelers'

John Heitinga blikte vrijdag vooruit op de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Amsterdammers treden zondag aan tegen de club voor wie onlangs degradatie uit de Eredivisie realiteit werd. "FC Groningen kan vrijuit spelen, maar we zullen het zondag zelf moeten doen. Je moet je wedstrijden winnen."

Tags

  • #GROAJA

Socials