Peereboom: 'We zijn goed bezig en hebben er gewoon heel veel zin in'

Frank Peereboom maakt zich op voor zijn eerste klus als trainer in het betaalde voetbal. Hij is de opvolger van Dave Vos bij Jong Ajax. "Uiteraard willen we dat spelers debuteren bij Ajax 1, maar wel meer dan dat: zorgen dat ze een bijdrage kunnen gaan hebben. Als het weer lukt om daar één of twee spelers vast te krijgen, dan denk ik dat we als club tevreden zijn en als trainer ook.”

Tags

  • #Peereboom

Socials

Peereboom heeft met zijn groep een prima aftrap van de voorbereiding gehad. "Ik ken de meeste spelers gelukkig al vrij goed en ken de stafleden al goed. Wat dat betreft hebben we een hele goede start gemaakt. Het voelt goed. Zeker als het weer ook een beetje meezit. Dat helpt allemaal wel."

De 45-jarige trainer stond de afgelopen twee jaar nog aan het roer bij de O18. "Het is wel anders dan bij de jeugd", stelt Peereboom. "In de jeugd heb je wat meer het ritme van een schema, jongens hebben ook school, dat soort dingen. Hier heb je wat meer tijd met ze. We hoeven niet echt op de klok te kijken en kunnen soms wat langer doortrainen."

'Vol in bedrijf'
Tegelijkertijd is er ook 'veel overleg daaromheen', vertelt Peereboom. "Met teammanagement of de staf van Ajax 1, over bijvoorbeeld overdracht van spelers naar het eerste. We hebben zelf al een aantal jeugdspelers die we even laten meedraaien. Wat dat betreft zijn we al vanaf dag één vol in bedrijf."

Vooralsnog ligt de focus bij Jong Ajax grotendeels op het 'algemene plaatje'. "Bij wie moet je zijn voor wat? Heb je problemen met je leaseauto? Heb je problemen met je schoenen of weet ik veel wat? Even alle routes duidelijk maken. Er zijn ook wel een aantal nieuwe jongens op de club."

"Maar ook de regels", vervolgt Peereboom. "Wat is normaal gedrag? Wat verwachten we binnen Ajax van jou? Wat verwachten we als je een keer met Ajax 1 meetraint en weer terugkomt? Daarin hebben we gewoon een heel mooie lijn met Francesco Farioli, die is ook gewoon eerlijk en duidelijk. Ik denk dat dat ook gewoon bij ons past. Ik moet zeggen dat de jongens er zich op dit moment voorbeeldig aan houden."

Gerelateerde artikelen

Frank Peereboom (1)

Frank Peereboom nieuwe hoofdtrainer Jong Ajax

Ajax en Frank Peereboom hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de 45-jarige oefenmeester loopt tot en met 30 juni 2026. Zijn oude contract liep tot medio 2025. Peereboom wordt met ingang van dit seizoen hoofdtrainer van Jong Ajax.

Tags

  • #Peereboom

Socials

Farioli Tactische Training

Farioli verwelkomt verschillende internationals

Ajax-coach Francesco Farioli heeft vrijdagochtend Anton Gaaei, Sivert Mannsverk, Benjamin Tahirović, Kristian Hlynsson en Christian Rasmussen mogen verwelkomen op het trainingsveld. De spelers hadden langer vakantie in verband met interlands na het vorige seizoen, maar startten deze week ook met hun voorbereiding.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Still Interview Unuvar En Baas

Baas en Ünüvar gaan voor hun kans: 'Ben hier om te spelen'

Youri Baas en Naci Ünüvar zijn na een verhuurperiode weer teruggekeerd in Amsterdam, waar ze het komende seizoen voor hun kansen willen gaan. Het duo heeft veel geleerd en wil dat graag aan de nieuwe staf laten zien. "Alles wat ik heb geleerd, hoop ik dit jaar toe te kunnen passen."

Tags

  • #Baas
  • #Ünüvar

Socials