Pelova neemt afscheid: 'Ik heb elke minuut genoten en ga ze enorm missen'

Victoria Pelova verlaat Ajax. Na drieënhalfjaar dicteren en regisseren bij de Ajax Vrouwen vertrekt de middenvelder naar het Engelse Arsenal. "Mijn eerste reactie was om niet te gaan, omdat ik 'mijn' club niet wilde verlaten."

Tags

  • #Pelova

Socials

"Moeilijk, maar het is ook iets leuks. Ik besef het nu nog niet, zodra ik in het vliegtuig stap komen de tranen misschien", begon Pelova tijdens haar afscheidsinterview. Stiekem hoopte ze op een belletje vanuit Londen. "Na het tweeluik met Arsenal namen ze contact op. Mijn eerste reactie was om niet te gaan, omdat ik 'mijn' club Ajax niet wilde verlaten. Na het opschrijven van de voor- en nadelen heb ik de keuze gemaakt."

Wonen in Londen en spelen in de Engelse Premier League. Twee redenen voor haar vertrek. Ook de huidige spits van Arsenal, Vivianne Miedema, zocht contact met Pelova. "Ze heeft me geappt en gaf me advies over het achterlaten van mijn vrienden en de verhuizing."

Afscheid
Daarna was het tijd om het te vertellen tegen haar teamgenoten, iets waar ze nogal tegenop keek. "Ik was het meest zenuwachtig voor de reactie van Sherida Spitse. Maar zij reageerde heel erg leuk. Net als de trainers. Ik was er heel erg blij mee." Met haar vertrek gaat Pelova beste vriendinnen Marthe Munsterman, Soraya Verhoeve, Nikita Tromp en Eshly Bakker achterlaten. "Dat vind ik heel lastig en dat heeft er bijna voor gezorgd om hier te blijven. Uiteindelijk hebben zij hun eigen carrière en ik de mijne."

Pelova kwam in de zomer van 2019 over van ADO Den Haag. "Ik ging voor het eerst op mezelf wonen en was toen best een onzeker persoon, zowel binnen als buiten het veld. Ajax was altijd mijn droomclub en ik ging vroeger al naar UEFA Champions League-wedstrijden. Er zijn nog foto's van mij van vroeger met Anouk Hoogendijk."

Dromen
Als kleine meid voetbalde Pelova tussen de jongens bij Concordia. "Ik durfde toen niet te dromen van een stap naar Arsenal. Vanaf de O15 werd ik niet meer opgeroepen voor Oranje, waardoor ik niet meer dacht aan een hoger niveau bij de vrouwen." Toch kwam ADO. "Vervolgens speelde ik ineens met O19 een Europees kampioenschap en mocht ik later mee naar het WK. Dat had ik nooit verwacht, echt niet."

Met de Ajax Vrouwen veroverde Pelova in 2022 de beker en speelde ze een prachtig kwalificatietoernooi in Denemarken voor de UEFA Women's Champions League. "Het afgelopen halfjaar was geweldig. Het team was zo leuk, de jonkies zijn zo leuk, alles klopte gewoon." De 23-jarige Pelova speelde 86 wedstrijden voor de Ajax Vrouwen en scoorde daarin veertien keer. "Ik heb elke minuut genoten, zelfs op trainingen. Ik ga mijn teamgenoten enorm missen."

Pelova Transfer 1080X1080

Gerelateerde artikelen

Header Pelova 1280

Victoria Pelova vertrekt naar Arsenal

Victoria Pelova heeft voorlopig haar laatste wedstrijd voor de Ajax Vrouwen gespeeld. De 23-jarige aanvallende middenvelder vertrekt per direct naar Arsenal.

Tags

  • #Pelova

Socials

Thumbpelova

Victoria Pelova verkozen tot Speelster van het Jaar

Victoria Pelova is Speelster van het Jaar geworden bij de Ajax Vrouwen. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgedeeld. De speelster van het jaar wordt gekozen door de Ajax-supporters en technische staf.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Pelova T 1280

Pelova: 'Voortborduren op het eerste duel'

De Ajax Vrouwen spelen woensdagavond misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Inzet is een plek in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League, maar daar moet wel Arsenal voor worden verslagen. De Ajax Vrouwen hebben alle vertrouwen in een goede afloop. Victoria Pelova, Nadine Noordam en trainer Suzanne Bakker blikken vooruit. 'Een mooie ambiance met een wedstrijd die we hopelijk winnend afsluiten.'

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials