Debutant Gorter: 'Een kinderdroom die werkelijkheid wordt'

Jay Gorter kijkt terug op zijn debuut voor Ajax 1. Hij vertelt over hoe hij naar de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis toeleefde en gaat onder meer in op zijn band met Remko Pasveer.

Tags

  • #Gorter
  • #AJAEXC

Socials

Gorter speelde zijn eerste wedstrijd in Ajax 1 en blikte na afloop tevreden terug. "Ik heb weinig te doen gehad, maar het was een supermooi moment. Hier droom ik als kind al van en ik heb van elke minuut genoten."

Na het duel van Jong Ajax met FC Den Bosch hoorde hij dat trainer Erik ten Hag hem donderdag onder de lat zou zetten bij Ajax 1. "Er werd tegen mij gezegd ‘trek dit donderdag maar door.’ Ik zat nog vol in de wedstrijd en begreep het niet gelijk. ‘Ja tegen Excelsior Maassluis voor de beker’.  Ah, komt het dan eindelijk, dacht ik."

Last van zenuwen had Gorter niet. "Nee, ik heb vandaag wel een rustige dag gehad. Toen ik het veld betrad, merkte ik wel dat het een kinderdroom was. Ik heb mijn familie gebeld toen ik hoorde dat ik mocht debuteren. Iedereen is diehard Ajax-fan en was superblij."

Ook van zijn teamgenoten kreeg hij steun. "Davy zei: 'hier heb je hard voor gewerkt, dit is je kinderdroom. Dus geniet er vooral van.'"

'Je verdient het'
Met collega-keeper Remko Pasveer heeft hij een bijzondere band. "Remko en ik zijn echt maatjes, ik leer veel van hem. Ideaal zo’n leermeester. Hij appte mij toen bekend werd dat ik zou spelen. ‘Heb je het al gehoord, ben je er klaar voor? Je verdient het. Ik help je met alles wat nodig is, maar ik denk dat je het wel zelf kan.' Dat geeft de band die we hebben wel aan. Superleuk."

Afgelopen zomer kwam de keeper, die in de jeugdopleiding van Ajax zat, over van Go Ahead Eagles. Hij ontwikkelt zich in rap tempo. "Na het trainingskamp in De Lutte dacht ik wel dat ik dit aankon, ik maak een goede ontwikkeling bij Jong Ajax door, speel veel wedstrijden en het gaat voor mijn gevoel ook goed. Ik besef goed voor welke club ik actief ben en ik werk zo hard als ik maar kan."

Tags

  • #Gorter
  • #AJAEXC

Socials

Gerelateerde artikelen

Gortervaantjes (1)

Team van Toen | De twee gezichten van de 11-jarige Jay Gorter

Het is september 2011 als Jay Gorter, een ventje van elf jaar dat speelt in de D2, de Toekomst oploopt. Hij is niet alleen: de keeper heeft een flinke entourage om zich heen. Zijn hele familie is voor Ajax en volgt hem ieder voetbalweekend in zijn kielzog. Zeker zijn vader en moeder missen geen wedstrijd.

Tags

  • #Gorter

Socials

Gorterpasveer2

Eerste training Pasveer en Gorter: 'Klein kind in de speeltuin'

Voor Remko Pasveer en Jay Gorter was 26 juni 2021 een bijzondere dag. Beide doelmannen stonden voor het eerst op het trainingsveld bij hun nieuwe club Ajax. Pasveer (37) kwam over van Vitesse, terwijl Gorter (21) vorig seizoen keepte bij Go Ahead Eagles.

Tags

  • #Pasveer
  • #Gorter

Socials

Gorter1280

Gorter is thuis: 'Dat kleine mannetje is groot geworden'

Jay Gorter is weer Ajacied. De doelman speelde van 2010 tot 2014 in de jeugd van Ajax en keert zeven jaar na zijn vertrek van de Toekomst terug in Amsterdam. De 21-jarige Gorter komt over van Go Ahead Eagles en tekent bij Ajax een contract voor vier jaar.

Tags

  • #Gorter

Socials