Poeier van Berghuis valt in de prijzen: 'Alles viel precies goed bij die goal'

Er was geen twijfel over mogelijk deze maand: Steven Berghuis won met ruime voorsprong op zijn concurrenten de Goal of the Month van de maand oktober. Hij kreeg de Lasse Schöne Trophy voor zijn kiezelharde schot tegen RKC Waalwijk. "De 1-2 en dan zo'n goal: dan komt alles wel een beetje samen."

Tags

  • #GOTM
  • #Berghuis

Socials

Tijdens het interview zag de Ajax-middenvelder zijn doelpunt terug. "De speler van RKC kopt de bal precies in mijn lijn. Hij kan 'm overal heen koppen, maar hij komt precies bij mij. Als je de goal van achteren ziet is ie helemaal mooi. Ik raakte 'm perfect. Het was de 1-2. Het werd uiteindelijk 1-4. Het was een goede aanzet naar drie punten."

Berghuis maakte het doelpunt pal voor het uitvak in Waalwijk. "Pure blijdschap. Ik kon het vierde met de fans die achter de goal zaten. Het was dus ook nog op een belangrijk moment. Alles kwam een beetje samen. Het is ook niet echt een volley die ik elke dag train. Deze goal kom in mijn eigen top drie, top vijf."

Gerelateerde artikelen

Blind Oranje 1280

Bondscoach Van Gaal neemt zeven Ajacieden mee naar WK

Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag de selectie van het Nederlands Elftal bekendgemaakt voor het WK voetbal 2022 in Qatar. Daarin zitten zeven Ajacieden: Daley Blind, Jurriën Timber, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Steven Bergwijn, Remko Pasveer en Kenneth Taylor.

Tags

  • #WK2022

Socials