Potindeling tijdens loting groepsfase Women's Champions League

Leuchterteam1920
Leuchterteam1920

De Ajax Vrouwen hebben zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League na een dubbele zege op FC Zürich. De loting voor de groepsfase is vrijdag om 13:00 uur. Alles daarover lees je hier.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De groepsfase van het hoofdtoernooi van de Women's Champions League bestaat uit zestien teams. Deze zestien ploegen worden tijdens de loting ingedeeld in vier poules van vier. De groepsfase begint op 14/15 november en eindigt op 30/31 januari. De finale is op 25 mei in Bilbao.

Titelhouder FC Barcelona, Olympique Lyon, FC Bayern München en Chelsea speelden geen voorrondes en waren al geplaatst voor de groepsfase. Deze vier teams zijn ingedeeld in pot 1. De overige drie potten bestaan uit de twaalf winnaars van de laatste voorronde, waaronder de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker is ingedeeld in pot vier op basis van het club coëfficiënt aan het begin van dit seizoen.

De volledige potindeling ziet er zo uit:

Pot 1: FC Barcelona, Olympique Lyon, FC Bayern München, Chelsea
Pot 2: Paris Saint-Germain, Slavia Praag, Real Madrid, Rosengård
Pot 3: St. Pölten, Benfica, BK Häcken, AS Roma
Pot 4: Ajax, Paris FC, Eintracht Frankfurt, SK Brann

De loting in Nyon begint om 13:00 uur en is live te volgen via UEFA.com.

Gerelateerde artikelen

Suzannebakker1920

Ajax Vrouwen euforisch na plaatsing: 'Willen dit structureel'

Suzanne Bakker, Sherida Spitse en Soraya Verhoeve waren alle drie 'enorm happy' na de overwinning op FC Zürich: 2-0. "We gaan gewoon Europa in", sprak Verhoeve euforisch uit. De Ajax Vrouwen plaatsten zich met overtuigende cijfers voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. De kampioen van Nederland won vorige week al met 0-6 in Zwitserland en klaarde de klus in eigen huis.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchtergoal1920

Highlights Ajax Vrouwen - FC Zürich | Geschiedenis geschreven

De Ajax Vrouwen hebben zich met overtuigende cijfers geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Over twee wedstrijden werd FC Zürich met 8-0 verslagen. In Zwitersland werd het vorige week 0-6. Woensdagavond was in eigen huis een 2-0-overwinning ruim voldoende om de tegenstander uit Zwitserland uit te schakelen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Noordamschot1920

Ajax Vrouwen overtuigend naar hoofdtoernooi UWCL

De Ajax Vrouwen hebben zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. Na de 0-6-overwinning van vorige week bij FC Zürich was een 2-0-overwinning in eigen huis ruim voldoende voor plaatsing voor het hoofdtoernooi.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials