Ramaj: 'Elke fase in het leven heeft goede kanten'

Diant Ramaj maakte afgelopen zomer de overstap van Eintracht Frankfurt naar Ajax. De 22-jarige sluitpost uit Stuttgart begint zich langzamerhand thuis te voelen in Amsterdam. "Ik ben erg blij dat ik iedereen kan laten zien wat ik in m'n mars heb, ondanks de lastige situatie waarin we zitten."

Tags

  • #Ramaj

Socials

"Het bevalt me heel goed. Ik voel me intussen thuis. Ik ken nu iedereen hier en heb een goede woning gevonden. Daarnaast ken ik ook al wat leuke plekken in Amsterdam. Dus ik begin met langzamerhand thuis te voelen", blikt Ramaj terug op zijn eerste maanden in Nederland.

Ondanks dat de Duits-Kosovaarse Ajacied niet als eerste keeper naar Amsterdam werd gehaald, staat hij nu al enkele weken onder de lat. "Van tevoren was al duidelijk dat Rulli de eerste keeper zou zijn. Ik kwam met de verwachting alles te geven, zoals ik altijd doe. Ik wist dat ik ooit m'n kans zou krijgen. En gelukkig bleek dat ook zo te zijn", vertelt Ramaj.

Debuut
De 22-jarige sluitpost maakte zijn debuut in oktober tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (4-3). Ramaj verving de geblesseerde Jay Gorter in Stadion Galgenwaard. "Er zijn wel betere momenten om je debuut te maken. Maar ja, zulke dingen moet je gewoon accepteren. En dan het beste ervan maken."

Ramaj is blij dat hij zijn kwaliteiten kan laten zien aan de buitenwereld. "Ik wist zelf wat ik in m'n mars heb en dat ik hier op mijn plek ben. Binnen de club wisten ze het ook en ik moest het alleen nog aan de rest laten zien. Ik ben erg blij dat ik dat heb kunnen doen."

Gerelateerde artikelen

Ramaj1920

Ajax contracteert Diant Ramaj

Ajax, Eintracht Frankfurt en Diant Ramaj hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de doelman naar Ajax. De 21-jarige Duitser met Kosovaarse roots tekent een contract tot en met 30 juni 2028. Ramaj stond bij de Duitse club nog tot en met medio 2027 onder contract.

Tags

  • #Ramaj

Socials

230802 Contract Diant Ramaj V2

Trotse Ramaj: 'Hier ben ik op de juiste plek'

Een nieuwe doelman voor Ajax: Diant Ramaj. De Duitser komt over van Eintracht Frankfurt en is, net als Sven Mislintat, blij met de overstap. "Dit hebben we nu echt nodig, zeker gezien zijn stijl.

Tags

  • #Ramaj

Socials

Brobbey Actie1920 (1)

Samenvatting Almere City – Ajax

Ajax leek dicht bij een overwinning tegen Almere City, maar liep zondagmiddag in de blessuretijd alsnog tegen een gelijkspel aan: 2-2. De puntendeling is een domper na twee overwinningen op een rij in de Eredivisie onder trainer John van ’t Schip. Omdat er komende week interlands op het programma staan, spelen de Ajacieden op 25 november weer een Eredivisie-duel. Vitesse is dan in eigen huis de tegenstander.

Tags

  • #ALMAJA

Socials