Ramaj: 'Sterke tegenstander, maar we zijn er klaar voor'

Diant Ramaj maakt zich met Ajax op voor de herstart van de competitie. De goalie weet dat de Ajacieden zondag aan de bak moeten in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles. "Een sterke tegenstander, ze hebben laten zien dat het moeilijk is om daar punten te pakken. Maar ik denk dat we er klaar voor zijn."

Tags

  • #Ramaj

Socials

De Duitse goalie kijkt met een goed gevoel terug op de feestdagen en een periode zonder voetbal. "Het was lekker om een korte break te hebben en even te kunnen resetten. Ik ben eerst naar Dubai gegaan en daarna terug naar Duitsland om wat tijd met familie door te brengen."

Reflectie
Het maakt dat Ramaj gretig is om aan de tweede seizoenshelft te beginnen. Een gevoel dat alleen maar versterkt werd door het trainingskamp in Zuid-Spanje van vorige week. "We hebben wat tijd gehad om terug te blikken: wat ging goed en wat juist niet? Iedereen is nu weer scherp en we bevinden ons in een goede positie om stappen voorwaarts te maken. En dat gaan we doen ook."

Ramaj merkt dat hij zich steeds wat meer kan laten gelden, ook op verbale wijze. "Het gaat steeds beter. Veel wedstrijden spelen is natuurlijk de beste manier om te kunnen ontwikkelen. Daarnaast probeer ik ook veel te praten, iets dat we ook hebben getraind in Spanje."

"Ik wil de jongens positief coachen", vervolgt Ramaj. "Negatief zijn als er iets fout gaat helpt niet. We zijn allemaal mensen, iedereen maakt fouten. Ik probeer het team te helpen door positief te blijven."

Focus op Ajax
Ramaj heeft grote dromen, maar wil daar niet teveel bij stilstaan. "Natuurlijk is het een droom om ooit voor het Duitse nationale team uit te komen, maar ik focus me op Ajax en het werk hier. We moeten blijven verbeteren, iedere wedstrijd weer. Dat is het belangrijkste."

Laatste kaarten voor de tweede seizoenshelft
Ben jij trouwens bij de eerste thuiswedstrijd van 2024? De laatste kaarten voor Ajax – RKC zijn nu te koop in de ticketshop.

Gerelateerde artikelen

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Van Go Ahead Eagles-uit tot Jari Litmanen

Ajax hervat zondag in Deventer het Eredivisie-seizoen tegen Go Ahead Eagles. De laatste jaren hebben de Amsterdammers het eigenlijk knap lastig gehad in de Adelaarshorst. Dat en meer hoor je in deze podcast.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Fitzjim1920

Training Day | Focus op de eerste van 2024

Het jaar 2024 wordt zondag door Ajax 1 geopend met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Na het trainingskamp in Spanje gaan de voorbereidingen op de hervatting van de competitie door op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #TrainingDay

Socials

Fitz Jim Pb 1920

Kian Fitz-Jim  eerder terug bij Ajax 

Kian Fitz-Jim keert per direct terug naar Ajax. De middenvelder werd afgelopen zomer voor één seizoen verhuurd aan Excelsior. Ajax is met de Rotterdamse club en de speler overeengekomen dat hij per direct terugkeert naar Amsterdam. De twintigjarige Fitz-Jim staat nog tot en met 30 juni 2027 onder contract bij Ajax.  

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials