Ramaj terug na blessure: 'Kan weer honderd procent geven'

Diant Ramaj liep eind vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles een breuk in zijn linkerelleboog op. De Ajax-goalie is inmiddels volledig hersteld en blij om weer op het veld te staan met zijn teamgenoten, een nieuwe hoofdtrainer en keeperstrainer. "Ik vind zijn houding fijn en het gevoel dat hij geeft aan het team en aan de andere trainers en staf."

Tags

  • #Ramaj

Socials

"Het leven is goed. Ik ben gezond en blij om weer terug te zijn. Ik ben helemaal fit en kan weer honderd procent geven", begint Ramaj die onlangs in het huwelijksbootje stapte. "Alles ging zoals we wilden, het was zelfs beter." Hij trouwde op een mooie locatie in Pristina, Kosovo. "We waren er een week en gingen daarna met de hele familie naar Bodrum in Turkije. Daar had ik wat tijd met ze en toen ben ik teruggekomen om ook tijdens de vakantie te trainen. Nu zijn we terug en weer aan het voetballen."

Verandering
Ramaj is te spreken over de start. "Er zijn veel veranderingen rondom het team en ik heb er een goed gevoel over. Er hangt een goede sfeer bij de trainers en staf en iedereen geeft honderd procent om te leren van het verleden en alles te geven in de toekomst. Ik heb het gemist om hier te zijn en met de ploeg te zijn. We hadden het lastig, maar er waren ook goede momenten. Dat is hoe je groeit in lastige tijden. Het was goed om iedereen weer te zien en de volgende stap te zetten."

De eerste trainingen waren zwaar, erkent de doelman. "Zeker voor de spelers die een hoop moesten rennen. Maar we kregen ook een hoop input van de trainers. Het is zwaar voor je brein om dat allemaal te verwerken, maar het gaat de goede kant op. We zijn bezig met een nieuwe manier van hoe het vroeger was, en we brengen het naar een hoger niveau. We hebben een plan voor elke situatie en er zijn veel situaties uit het verleden waarvan we kunnen leren."

Nieuwe trainer
Zijn eerste indruk van Francesco Farioli is goed. "Ik vind het goed hoeveel moeite hij erin steekt. Ik vind zijn houding fijn en het gevoel dat hij geeft aan het team en aan de andere trainers en staf. Ik houd ook van zijn Italiaanse stijl en vind het erg leuk om met hem te werken. Het maakt me blij en ik heb plezier in het trainen met hem en de ploeg."

"Ik denk dat hij mij begrijpt en ik hem", zegt Ramaj over Farioli die ooit keeperstrainer was. "Dat kan heel goed zijn voor mij." De Ajacied heeft naast een nieuwe hoofdtrainer ook een nieuwe keeperstrainer: Jelle ten Rouwelaar. "Mijn eerste indruk is heel goed. We zitten op hetzelfde level en ik denk dat het in de toekomst nog vertrouwder gaat worden. Hij wil veel stress in mijn hoofd opwekken tijdens de trainingen en dat is een belangrijk onderdeel van de wedstrijden omdat je als keeper altijd scherp moet zijn."

Terugkeer
Ramaj kijkt ernaar uit om zichzelf weer te laten zien. "Het was lastig om de wedstrijden op tv of in het stadion te kijken. Ik ben blij om terug te zijn, om mezelf te laten zien en alles te geven. Gister redde ik een schot van Jordan Henderson van dichtbij met mijn arm en daarna zei ik tegen mezelf dat alles goed is. Het gaat de goede kant op."

Gerelateerde artikelen

Fariolipreseason

Dit zijn de wedstrijden van Ajax tot nu toe

De eerste oefenwedstrijden zijn bekend, de loting voor de voorronde van de UEFA Europa League is geweest en het conceptschema voor de Eredivisie is uitgerold. Daarmee zijn de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen bekend voor Ajax.

Tags

  • #Ajax1

Socials

Amourrichoaxel1920

Tactische woensdagtraining voor de Ajax-selectie

De Ajax-selectie stond woensdag op het trainingsveld voor een tactische training. De ploeg van Francesco Farioli werd verdeeld in twee groepen om de tactische accenten te leggen in aanloop naar het nieuwe seizoen. Onze fotograaf was erbij.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Still Interview Unuvar En Baas

Baas en Ünüvar gaan voor hun kans: 'Ben hier om te spelen'

Youri Baas en Naci Ünüvar zijn na een verhuurperiode weer teruggekeerd in Amsterdam, waar ze het komende seizoen voor hun kansen willen gaan. Het duo heeft veel geleerd en wil dat graag aan de nieuwe staf laten zien. "Alles wat ik heb geleerd, hoop ik dit jaar toe te kunnen passen."

Tags

  • #Baas
  • #Ünüvar

Socials