Rasmussen hoopt op doorbraak in de hoofdmacht: 'Aan mij om te laten zien dat ik er klaar voor ben'

Rasmussen Header Foto 1280
Rasmussen Header Foto 1280

Hij maakte de laatste goal van afgelopen seizoen (tegen Team Curaçao) en was ook bij de start van deze jaargang tegen SV Meppen de eerste die zijn vuisten kon ballen. Christian Rasmussen (19) wil in zijn vierde seizoen bij Ajax doorbreken in de hoofdmacht.

Tags

  • #PreSeason
  • #Rasmussen

Socials

"Ik moet gewoon een hoop goals maken en consistent zijn in Jong Ajax", zo stelt de Deen. Hij blijkt nog altijd dezelfde koele kikker die enkele jaren geleden neerstreek in de hoofdstad. Toch is er een aantal dingen veranderd. Rasmussen heeft de stap van jeugd- naar profvoetbal gemaakt en woont nu in plaats van in een gastgezin op zichzelf in Amsterdam.

"Het is een levendige stad, die mij een beetje doet denken aan Kopenhagen. Er lopen zó veel verschillende mensen rond van over de hele wereld. Ik ga regelmatig shoppen en vind het leuk om te padellen."

Eten wat de pot schaft
Rasmussen heeft zijn draai gevonden, maar is zijn lastige beginperiode bij Ajax niet vergeten. "Ik had vooral moeite met het eten", legt de linkspoot uit. "Ik ben geen persoon die graag nieuwe dingen probeert, maar in het gastgezin moest ik eten wat de pot schaft. Dat was even lastig."

Dat er met Eskild Dall en Jeppe Kjær bij Ajax twee landgenoten van ongeveer dezelfde leeftijd spelen, helpt Rasmussen bij het aanpassen in Nederland. "We zoeken elkaar vaak op", knikt Rasmussen. "Ik ben van ons drieën het langst bij Ajax, dus ik geef hun ook tips over van alles."

Overigens was niet voetbal, maar zwemmen de eerste liefde van Rasmussen. "Ik was de beste van mijn team, maar werd niet overgeheveld naar een beter team ook al was ik goed genoeg", legt de blonde Deen uit. "Daardoor zwom ik soms met tachtig procent inzet. Ik heb geleerd om altijd honderd procent te geven. Uiteindelijk ben ik geswitcht naar voetbal, omdat zwemmen toch meer individueel is en ik voetbal leuker vond."

Van buitenspeler naar spits
Van die keuze heeft Rasmussen tot op de dag van vandaag geen spijt. In augustus 2021 verlengde de linkspoot zijn contract tot medio 2024. In datzelfde seizoen kwam Rasmussen meer dan dertig duels in actie voor Jong Ajax. "Het was natuurlijk mooi om het seizoen te starten met een contractverlenging. Het gaf mijn zelfvertrouwen ook een boost. Ik startte aan de rechterkant maar ging later als 9 spelen. John (Heitinga, red.) hamerde op het drukzetten en was daar uiteindelijk tevreden mee. Overall heb ik een goed seizoen gedraaid en mezelf ontwikkeld."

Søren Lerby, Christian Eriksen, Kasper Dolberg, Lasse Schöne; Ajax en Denen is door de jaren heen een behoorlijk succesvolle combinatie gebleken. In januari was Eriksen een weekje terug bij Ajax om zijn conditie op peil te houden. Hij trainde mee met de beloften en dus keek Rasmussen zijn ogen uit. "Het was heel speciaal om met Eriksen op het veld te staan. Ik kende hem alleen van televisie en stond opeens met hem op het trainingsveld!"

"Wat me vooral bijgebleven is? Zijn afwerking. Hij was erg koel en plaatste elke bal in de hoek. Bijna elk schot was een doelpunt, ongelofelijk. We hebben elkaar gesproken, maar ik heb hem die week vooral bewonderd op het veld." Waar Eriksen zijn sporen al heeft verdiend, staat de carrière van Rasmussen nog in de kinderschoenen. Maar de linksbenige spits is vastberaden zich dit seizoen aan te dienen. "Het is aan mij om te laten zien dat ik er klaar voor ben", besluit hij.

Gerelateerde artikelen

Rasmussen 880

Jong Ajax Uitgelicht | Christian Rasmussen: 'Ik vertrouw hem en hij mij'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de vierde aflevering neemt Christian Rasmussen plaats in de spotlights.

Tags

  • #Rasmussen

Socials

Axeldonge Interview 1280

Training Day | Op jacht naar handtekeningen en quotes

Voor de Ajacieden stond vrijdag de open training op het programma. Voor de supporters de ultieme mogelijkheid om met de spelers op de foto te gaan. De dag werd afgesloten met een persconferentie en één-op-één-interviews.

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials