Rensch: 'Drie keer winnen en individueel stappen maken'

In de huidige selectie is Devyne Rensch een van de Ajacieden met een groot aantal duels voor Ajax 1 achter zijn naam. De multifunctionele speler was belangrijk tegen Excelsior en wil dat hij meer en meer de kar trekt. "Ik moet teamgenoten pushen en meenemen."

Tags

  • #Rensch

Socials

"Ik voel me goed en ik voel me fit", begint Rensch. "Dat is het belangrijkste. Ik wil het team elk wedstrijd helpen." De Ajacied speelde dit seizoen op verschillende plekken voor de Amsterdammers. "Het is een voordeel dat ik op meerdere posities en in meerdere formaties kan spelen. Zo kan ik me door ontwikkelen. Mijn favoriete positie is rechtsback, want daar heb ik de meeste wedstrijden voor Ajax 1 gespeeld. Maar centraal kan ook, dat maakt mij niet zo veel uit."

Belangrijk
Rensch was belangrijk tegen Excelsior met een doelpunt. "Het is de tweede van dit seizoen, maar ik scoor vaker. Het was een goede goal en dat voelt lekker. Ik zag aan Kenneth (Taylor, red.) dat hij een voorzet wilde geven. Ik anticipeerde goed en schoot de bal met links in de bovenhoek. We hebben een minder seizoen en we willen elke wedstrijd goed voetballen", gaat hij verder. "Zo'n goal is lekker, maar helaas pakten we niet de drie punten."

Ondanks dat Rensch 21 jaar is, vindt hij dat hij de kar moet trekken. "Dat moet ik van mezelf verwachten. Ik ben een van de jongste, maar met mijn ervaring en het aantal wedstrijden moeten ik teamgenoten pushen en meenemen. Dit seizoen past niet bij Ajax, maar we zitten er nog steeds in. We moeten de laatste drie wedstrijden winnen en individueel stappen maken. Individueel gaat het de goede kant op, maar als team moeten we alles winnen dit seizoen. Het is nu eenmaal de situatie. Het is belangrijk voor de club om vijfde te worden."

Gerelateerde artikelen

Header Training 1920

In beeld | Dinsdagtraining richting FC Volendam-uit

Ajax speelt zondagmiddag de voorlaatste uitwedstrijd van dit seizoen in de Eredivisie. Om 14:30 treedt het team van trainer John van ’t Schip aan tegen FC Volendam. Begin november was het thuisduel met de Volendammers (2-0) de eerste klus voor de hoofdcoach sinds zijn terugkeer bij Ajax.

Tags

  • #VOLAJA

Socials

Alexbos1280

Bos fluit uitduel met FC Volendam

Alex Bos is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het uitduel met FC Volendam. Ajax gaat zondagmiddag om 14:30 uur op bezoek bij de provinciegenoot.

Tags

  • #VOLAJA

Socials

Emma Kinderziekenhuis

Ajacieden bezorgen kinderen onvergetelijke dag in Emma Kinderziekenhuis

Kinderen in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam beleefden onlangs een onvergetelijke dag. Een bezoek van de spelers en stafleden van Ajax 1 en de Ajax Vrouwen zorgde voor ontroerende momenten, zichtbare vreugde en herinneringen voor het leven. "Wij geven inspiratie, maar krijgen dat ook terug."

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials