Rensch en Noordam seizoen ambassadeurs Ajax Foundation

Rensch 1920
Rensch 1920

Devyne Rensch en Nadine Noordam vervullen tijdens het seizoen 2023/2024 de rol als ambassadeur voor de Ajax Foundation. Het tweetal wordt toegevoegd aan het ambassadeursteam en is betrokken bij diverse maatschappelijke projecten.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Het is de eerste keer dat er twee Ajax-spelers dienen als season ambassadeur binnen de Ajax Foundation. Het tweetal voegt zich tijdens het seizoen 2023/2024 bij Loïs Schenkel. De oud-speelster van de Ajax Vrouwen is sinds 2021 overall ambassadeur van de Foundation.

Rolmodel
Vanuit de club is het belangrijk om spelers te betrekken bij maatschappelijke projecten van de Ajax Foundation. Met de spelers als rolmodel wordt de zichtbaarheid van de Foundation vergroot en zien de kinderen hun idolen van dichtbij.

Rensch debuteerde in 2020 voor Ajax 1 en is inmiddels toegetreden tot de Club van 100. "Toen mij gevraagd werd of ik de rol van ambassadeur voor de Ajax Foundation op mij wilde nemen heb ik eigenlijk geen moment getwijfeld. De Foundation speelt een belangrijke rol binnen de club en heeft mooie projecten waardoor veel jongeren kansen krijgen die zonder de Foundation waarschijnlijk niet zo snel voorbij zouden komen. Het voelt bovendien als een eer om dit te mogen doen, ik ga mij voor de volle honderd procent inzetten om er een mooi ambassadeurschap van te maken."

Noordam speelt sinds 2021 voor de Ajax Vrouwen en veroverde tot dusver een landstitel en een KNVB Beker bij de Amsterdammers. "Ik draag graag mijn steentje bij aan de maatschappelijke projecten van Ajax. Het is een eer voor mij dat ik gevraagd ben om dit als ambassadeur van de Ajax Foundation te doen. Het is belangrijk dat jongeren, ook al is er soms tegenslag, blijven geloven in hun dromen. Talenten ontdekken en ontwikkelen; hoe mooi is het dat ik ze daarin ook weet te stimuleren."

Inzet
Met het bezoeken van projecten, het signeren van shirts of andere maatschappelijke werkzaamheden zal het tweetal zich tijdens het lopende seizoen inzetten voor de Ajax Foundation.

De Foundation vormt een wit-rood-witte draad door de schoolcarrière van de jongeren die worden geholpen. Met de strategie ‘ons recept om te winnen’, de kernwaarden en de maatschappelijke projecten wil de Foundation het doel bereiken: talent ontplooien en handvatten aanreiken om maatschappelijke barrières te doorbreken.

Gerelateerde artikelen

Jaarverslagfoundation1920

Jaarverslag Ajax Foundation 2022/2023 gepubliceerd

Het seizoen 2022/2023 is voor de Ajax Foundation goed verlopen. Dankzij verschillende projecten zijn er dit jaar weer veel jongeren geholpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Daarnaast heeft de Ajax Foundation gezorgd voor nog meer bewustwording van het gedrag en gedragingen van Amsterdamse jongeren.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

S'coolheader

In beeld | Mundus College wint Ajax Foundation-project S'Cool

Het Mundus College is de winnaar geworden van S'Cool, een vijftienweeks maatschappelijk project van de Ajax Foundation. Op de school in Amsterdam-West werd de prijs uitgereikt door Daphne Koster, manager van de Ajax Vrouwen. S'Cool is een competitief scholenprogramma voor het voortgezet onderwijs waarbij jongeren (14-17 jaar) aan de slag gaan met het bepalen van hun eigen normen en waarden en die van hun school.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Jashisloh Foundation 1280

Jashisloh (11) neemt de lessen van de Ajax Foundation in zich op: 'Je moet het bespreekbaar maken'

De deur van één van de skyboxen in Johan Cruijff ArenA zwaait open. De elfjarige Jashisloh stapt in een flink tempo naar binnen en richt zijn ogen direct naar voren. Zijn blik gaat naar een glazen wand met uitzicht op het stadion. "Wow", zegt hij terwijl hij zijn handen drukt op het glas en zijn hoofd richting de wand beweegt. "Kijk, daar stond ik net nog", wijst hij naar de tribune. "Echt vet, dit."

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials