Rensch geniet van opmars: 'Best snel gegaan, ja'

Devyne Rensch is met zijn achttien jaar de benjamin van de A-selectie van Ajax. De verdediger maakte in november vorig jaar zijn officiële debuut voor het eerste elftal, en staat inmiddels al op tien duels voor de ploeg van Erik ten Hag.

Tags

  • #Rensch

Socials

Dat de verdediger de jongste van de selectie is, merkt hij af en toe op de training. "Ik moet altijd in het midden van de rondo. En aan het einde van de training ruim ik vaak de spullen op. Ze hoeven het niet eens meer te vragen. Gelukkig helpen de oudere spelers ook wel af en toe."

Vorig jaar rond deze tijd speelde Rensch nog centraal in de verdediging bij Ajax O19. "Het is best snel gegaan, ja." Inmiddels heeft hij ook wedstrijden gespeeld tegen clubs als AZ en PSV. "Dat brengt een andere spanning met zich mee. Je moet ook sneller denken en sneller spelen. De tegenstanders zijn ook slimmer."

"Je moet zelf de knop snel omzetten, om niet gespannen te zijn", vervolgt de tiener. "Ik bekijk beelden van mijn tegenstander om te kijken wat hij doet, of hoe hij speelt. Daardoor ben ik gefocust. En de trainer zet je niet voor niets in de basis of laat je niet voor niets invallen."

Winston Bogarde
De jonge verdediger weet verder precies wat zijn sterke eigenschappen zijn of waar hij nog beter in kan worden. "In mijn spel zit lef van achteruit. Ik dribbel vaak in en ga mijn man voorbij. Verdedigend sta ik ook wel goed. Ik leer veel van trainer Winston Bogarde. Als Noussair Mazraoui geblesseerd is, ben ik gelijk klaar om erin te komen."

Rensch is zelf een bewonderaar van teamgenoot Daley Blind en kijkt naar hoe hij verdedigende situaties oplost. "Hij denkt wat verder dan de rest. Hij is slim. Daar kan ik van leren. Hij heeft rust en durft een mannetje uit te spelen. En de passjes die hij geeft, vind ik wel dik."

Tags

  • #Rensch

Socials

Gerelateerde artikelen

Rensch

Contractverlenging voor Devyne Rensch

Ajax en Devyne Rensch hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2022. De nieuwe verbintenis van de verdediger loopt tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Rensch
  • #ForTheFuture

Socials

201129 Interview Rensch MD SITE

Debutant Rensch: 'Het voelde goed'

Een dag na de wedstrijd tegen FC Emmen blikt Devyne Rensch terug op zijn debuut. De jonge verdediger won eerder deze maand al de Abdelhak Nouri Trofee en maakte in de uitwedstrijd tegen FC Emmen zijn eerste officiële minuten in Ajax 1.

Tags

  • #EMMAJA
  • #Rensch

Socials

Renschtroffee1280

Devyne Rensch winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee

Devyne Rensch is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2019/2020. De verdediger is daarmee de opvolger van Naci Ünüvar. Rensch nam de Abdelhak Nouri Trofee woensdagmiddag in ontvangst.

Tags

  • #Rensch

Socials