Rensch over aanvalslust: 'Daar kom ik in mijn kracht'

Devyne Rensch maakt een stormachtige ontwikkeling door en kan in zijn eerste seizoen in Ajax 1 op veel speeltijd rekenen. De achttienjarige verdediger blikt terug op de wedstrijd tegen Young Boys en gaat in op zijn aanvallende spel als rechtsback.

Tags

  • #Rensch

Socials

"We bleven geduldig en zochten goed naar de gaten bij hun",  analyseert Rensch het sterke optreden van Ajax donderdagavond tegen Young Boys. "Na de eerste goal van Davy Klaassen zie je dat het dan hard gaat." 

Ongeslagen met Rensch
Met de uitstekende reeks die Ajax momenteel neerzet, regent het records en mooie statistieken. Eén daarvan is een leuke voor Rensch zelf: met hem tussen de lijnen verloor Ajax nog nooit.

"Dat is een goed teken", lacht de verdediger. "Als ik sta opgesteld, probeer ik het team te helpen en speel ik gewoon mijn spel. Gelukkig winnen we dan ook."

Rensch in actie tegen Young Boys.

Rensch in actie tegen Young Boys.

Rensch komt in Ajax 1 tot nu toe uit als rechtsachter. Sinds de voorbereiding op het seizoen is hij bezig aan een transitie, omdat hij in de jeugd meestal als centrale verdediger speelde. "Ik denk dat ik me nu wel heb aangepast aan die positie. Het is anders. Je komt vaker in één-op-één-duels terecht op de flanken. Je verdedigt dan soms in grotere ruimtes. Anderzijds kun je ook wat meer aanvallen." 

Geduld
En aanvallen doet Rensch. De tiener komt volop mee naar voren en is gevaarlijk voor het vijandelijke doel. "Ik zoek nog steeds naar mijn goaltje, maar het is een kwestie van geduld blijven houden."

Toch is dat niet altijd eenvoudig, zeker omdat een eerste treffer al meerdere malen erg dichtbij was. "Die goal gaat wel komen", zegt Rensch, voor hij uitlegt wat er in zijn rol precies wordt gevraagd. "Aanvallend gezien moet ik in de rug van de linksbuiten lopen. Vaak kom ook in de as. Dan kom ik wel echt in mijn kracht."

Zondag moeten Ajax en Rensch er weer staan. Het uitduel met PEC Zwolle wacht. De wedstrijd tegen Young Boys moet dan even vergeten zijn, weet ook Rensch. "De 3-0 was leuk en mooi, maar vandaag is er meteen weer de focus. Je moet niet denken dat het een makkelijke pot wordt tegen PEC, je weet nooit wat zij brengen." 

Tags

  • #Rensch

Socials

Gerelateerde artikelen

Juichfotoajayb

Verslag | Ajax met zeer prettige marge naar Zwitserland

Ajax heeft de thuiswedstrijd in de achtste finale van de UEFA Europa League met 3-0 gewonnen tegen het Zwitserse Young Boys. Davy Klaassen, Dusan Tadic en Brian Brobbey maakten de goals. De return is over precies een week in Bern.

Tags

  • #UEL
  • #AJAYB

Socials

Renschstill

Rensch geniet van opmars: 'Best snel gegaan, ja'

Devyne Rensch is met zijn achttien jaar de benjamin van de A-selectie van Ajax. De verdediger maakte in november vorig jaar zijn officiële debuut voor het eerste elftal, en staat inmiddels al op tien duels voor de ploeg van Erik ten Hag.

Tags

  • #Rensch

Socials