Rensch over goede band met Heitinga: 'Hij geeft enorm veel vertrouwen'

Bijpraten met Devyne Rensch. Waar de meeste Ajacieden deze week zijn uitgevlogen voor interlandverplichtingen, is de twintigjarige verdediger achtergebleven in Amsterdam om te revalideren. Rensch baalt enorm dat hij de Klassieker tegen Feyenoord wegens blessureleed aan zich voorbij moest laten gaan, maar is hierdoor extra gebrand om de bekerwedstrijd in De Kuip wel te halen. "De halve finale tegen Feyenoord is do or die."

Tags

  • #Rensch

Socials

"Een paar dagen voor de Klassieker heb ik een blessure opgelopen tijdens de training. Ik wilde een pass geven en toen schoot het in mijn bovenbeen, lies", vertelt Rensch. "Het voelde gelijk al niet goed. In eerste instantie denk je gewoon klote, maar daarna komt het besef dat je de Klassieker wellicht gaat missen."

'Dan ben je wel even stil'
Diep van binnen wist de Ajacied al dat het een race tegen de klok zou worden. "Ik hoopte op een wonder, maar na verschillende testen bleek dat het hem echt niet ging worden. Dan ben je wel even stil, omdat je misschien de 'wedstrijd van het jaar' moet missen."

Het is nog niet duidelijk hoe lang Ajax-trainer John Heitinga het moet stellen zonder Rensch. "Ik kan moeilijk zeggen hoe lang het gaat duren, maar ik hoop dat ik zo snel mogelijk naar buiten kan. Ik hoop dat ik de eerstvolgende wedstrijd er gewoon weer bij ben."

Halve finale KNVB Beker
Rensch moest eerder dit seizoen ook al de Klassieker in De Kuip aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. Toch is er nog een mogelijkheid dat de twintigjarige verdediger een wedstrijd tegen Feyenoord kan spelen. Ajax reist op 5 april namelijk af naar Rotterdam voor de halve finale van de KNVB Beker. "Ik wil er heel graag bij zijn, omdat ik dit seizoen nog niet tegen Feyenoord heb gespeeld."

"Ik wil het koste wat het kost halen, maar ik moet ook aan mezelf denken natuurlijk", vervolgt de verdediger uit Lelystad. "Ik heb ook wel gehoord dat het een blessure is die vervelend kan worden als je te snel gaat beginnen."

Band met Heitinga
Tot aan de verloren Klassieker tegen Feyenoord (2-3) was Ajax bezig aan een ijzersterke serie onder leiding van Heitinga. "Toen hij aangesteld werd, maakte hij direct duidelijk hoe we het gingen doen. Heitinga kwam ook met goede afspraken. Natuurlijk is het voor hem ook iets nieuws, maar ik denk dat we als team en staf wel gewoon goed bij elkaar passen."

"We hebben een heel goede band, ik heb altijd onder hem gespeeld in de jeugd. Hij geeft enorm veel vertrouwen en was zelf ook verdediger, dus hij heeft me veel tips gegeven", aldus Rensch.

Gerelateerde artikelen

Rensch GOTM 1280

Rensch wint Goal of the Month: 'Ik raakte de bal perfect'

Met zijn geplaatste trap in de verre kruising op bezoek bij Excelsior werd de goal van Devyne Rensch door jullie verkozen tot doelpunt van de maand januari. De Ajacied had de prijs stiekem verwacht. "Het is mijn mooiste goal in een officieel duel." Onze Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM
  • #Rensch

Socials