Rensch: 'Supertrots dat ik mocht debuteren'

Devyne Rensch beleefde één van de mooiste weken uit zijn carrière. De achttienjarige verdediger van Ajax maakte in de thuiswedstrijd tegen Turkije zijn debuut voor het Nederlands elftal. Terug op sportcomplex de Toekomst liet Rensch vol trots zijn haasje zien.

Tags

  • #Rensch

Socials

Spelers die hun debuut maken in het Nederlands elftal krijgen een speldje in de vorm van een haas. "Dit is 'm. Hij is prachtig", showde de Ajacied het aandenken. Rensch keek de eerste twee duels nog toe vanaf de tribune bij Oranje. Tegen Turkije startte hij op de bank, maar maakte hij in de tweede helft zijn opwachting.

"Danny Blind (assistent-trainer, red.) zei tegen me dat ik mocht gaan warmlopen. Twee minuten later kwam ik er al in. Toen begon mijn hart wel wat sneller te kloppen. Mijn dag kon niet beter; mijn debuut, een overwinning en dat ook nog in de Johan Cruijff ArenA."

Praten in de kleedkamer
Na afloop nam hij het woord in de kleedkamer. "Ik zei: 'ik ben supertrots dat ik mocht debuteren'. Ik ben ook blij dat ik mijn debuut met deze jongens mocht meemaken. Het zijn toffe teamgenoten. Ik heb ze allemaal bedankt."

Louis van Gaal
Bij het Nederlands elftal werkte hij voor de eerste keer samen met oud-Ajax-trainer Louis van Gaal. En dat beviel hem wel. "Hij is altijd eerlijk. Dat is wel het belangrijkste, denk ik."

Zijn debuut volgde na een stormachtige ontwikkeling bij Ajax. Al is hij over het huidige seizoen nog niet tevreden, vertelt de voetballer uit Lelystad. "Mijn start was niet al te best. Ik heb geen goede voorbereiding meegemaakt, vanwege blessures. Maar ik ben nu weer fit."

Tags

  • #Rensch

Socials

Gerelateerde artikelen

Tagliafico Argentinie1280

Interland-alert | Argentinië sluit interlandperiode winnend af

Er waren in september 24 Ajacieden op pad met hun nationale ploeg. In dit Interland-alert hielden we je op de hoogte van hun verrichtingen. Begin oktober zijn we terug met het interland-alert als onder andere Oranje aantreedt tegen Letland en Gibraltar.

Tags

  • #Interlands

Socials

Alvarez1280

In beeld | Internationale break zit erop

Nu het interlandvoetbal erop zit, gaat de focus weer op de Eredivisie en UEFA Champions League. Van alle internationals zijn alleen de Argentijnen nog op pad. Een groot deel van de selectie meldde zich vrijdagmiddag voor de laatste training richting PEC Zwolle.

Tags

  • #PECAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl