Rensch zit 'lekker in zijn vel' na goede seizoenstart: 'Ben de oude Devyne'

Devyne Rensch toonde zich als rechtsback belangrijk in de eerste wedstrijden van het huidige Eredivisie-seizoen. In Limburg, tegen Fortuna Sittard (2-3), maakte hij een doelpunt en tegen FC Groningen (6-1) gaf hij een assist. "Ik heb in de vakantie goed voor mezelf gewerkt."

Tags

  • #Rensch

Socials

Rensch (19) voelt zich momenteel goed. "We hebben drie wedstrijden gewonnen nu, dus we zijn lekker op dreef." Het gaat de talentvolle verdediger momenteel voor de wind in Amsterdam. "Als je nu kijkt naar de drie laatste wedstrijden, ben ik wat feller dan daarvoor. Dat zie je terug in de duels en ik heb nu natuurlijk ook een goal en een assist op mijn naam staan", aldus de tiener. "Ik moet gewoon belangrijk zijn voor het team. Ik ben natuurlijk verdediger dus ik moet mijn mannetje goed uitschakelen en ik denk dat ik dat nu gewoon al laat zien."

Mindere periode
De Ajacied zat het afgelopen seizoen wat minder lekker in zijn vel. "Ja, dat klopt. Het was de vorige periode wat minder voor mij, maar elke voetballer maakt dat weleens mee. Het is gewoon belangrijk om zo snel mogelijk de oude te zijn", reageert Rensch. "Het is lastig, maar belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Je moet gewoon snel weer het vertrouwen terugkrijgen."

Vakantieperiode
De rechtervleugelverdediger van Ajax heeft de afgelopen vakantie veel tijd in zichzelf geïnvesteerd. "In de vakantie heb ik gewoon goed voor mezelf gewerkt en toen had ik er wel een goed gevoel bij. In de voorbereiding begon ik niet heel scherp, maar als je kijkt naar de laatste drie wedstrijden dan heb ik laten zien dat ik weer de oude Devyne ben", zegt hij.

Boezemvriend Timber
Het doet Rensch goed dat zijn boezemvriend Jurriën Timber hem dit seizoen letterlijk en figuurlijk rugdekking zal geven. "Ik wist niet zeker of hij zou blijven. Als je dan hoort dat hij dan toch blijft, geeft dat je nog meer vertrouwen. Jurriën is van topniveau en om hem achter je te hebben is super."

FC Utrecht-uit
Ajax speelt zondag om 12:15 uur een uitwedstrijd tegen FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. "Ook al is Utrecht niet in topvorm, die club is altijd een lastige tegenstander, vooral voor Ajax. Maar we moeten gewoon ons eigen spel spelen. We zijn nu goed op dreef en als we dat vast weten te houden moeten we wel gewoon de drie punten pakken", besluit Rensch.

Gerelateerde artikelen

Prime Header 1280

Ajax-documentaire bij Prime Video nu te zien

Ajax heeft een exclusieve documentaire voor Prime Video geproduceerd. De bij de Amsterdamse club opgeleide spelers Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn het afgelopen voetbalseizoen intensief en van nabij met camera's gevolgd. Zowel op de club als daarbuiten. Dit heeft geleid tot de documentaire 'AJAX: Parels van Amsterdam'.

Tags

  • #ParelsvanAmsterdam

Socials

Renschtimber1280

20 second countdown #2 | Timber 🆚 Rensch | 'De bijbel neem ik altijd mee'

In 20 second countdown gaan twee Ajacieden de strijd met elkaar aan. De regels zijn simpel. Elke speler heeft twintig seconden op de klok staan. Heb je een antwoord gegeven, dan tikt de tijd van de tegenstander weg, tot het volgende antwoord. In aflevering twee zien we Jurriën Timber en Devyne Rensch.

Tags

  • #Timber
  • #Rensch

Socials