'Romée Leuchter laat het wéér zien'

De Ajax Vrouwen wonnen vrijdagavond met 2-0 van VV Alkmaar. Beide goals werden weer gemaakt door Romée Leuchter. 'Het geeft een vertrouwd gevoel en rust dat je haar in de ploeg hebt', aldus trainer Danny Schenkel. 'Ik hoop dat ik er nog een paar kan maken', aldus de topschutter zelf.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Schenkel: "We begonnen goed, eerste 20 minuten 4 kansen genoteerd, als je doeltreffend bent dan speel je makkelijkere wedstrijd. Vooraf had ik al gezegd 'probeer achterin de nul te houden, want we maken altijd wel een goal. Dat Romée dan scoort geeft een vertrouwd gevoel en rust naar de ploeg."

Leuchter over haar goals. "De bal kwam uit de corner perfect bij mij terecht en ik kon ‘m goed verlengen. Hij viel er mooi in. Daar hebben we niet op getraind. Bij de tweede goal hadden Eshly Bakker en ik oogcontact. Zij speelde de bal goed in op mij. Ik wilde hem eerst vasthouden, maar hij kwam iets omhoog, waardoor ik snel moest draaien. Toen kon ik hem uiteindelijk nog goed aanraken."

En de zeventiende goal van het seizoen lag er in. "Ik hoop dat ik er nog wel een paar kan maken", reageerde Leuchter ambitieus.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Leuchterjuichen1280

Verslag | Leuchter pakt Ajax Vrouwen bij de hand tegen vv Alkmaar

De Ajax Vrouwen hebben in de tweede helft het verschil gemaakt tegen vv Alkmaar in het duel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Na een doelpuntloze eerste helft, schoot Romée Leuchter met twee doelpunten de Ajax Vrouwen langs de Noord-Hollandse tegenstander.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter 880

Romée Leuchter debuteert bij Oranje Vrouwen

Tijdens het eerste duel op het Tournoi de France heeft Romée Leuchter haar debuut gemaakt voor het Nederlands vrouwenelftal. Tegen Brazilië maakte de topscorer van de Ajax Vrouwen in de 84e minuut voor het eerst haar opwachting. Het duel eindigde in 1-1.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials