Romée Leuchter vertrekt bij Ajax Vrouwen

Vertrek Leuchter
Vertrek Leuchter

Romée Leuchter vertrekt deze zomer uit Amsterdam. De 23-jarige spits heeft een overeenkomst getekend bij het Paris Saint-Germain Féminines. Het contract van de topscorer aller tijden van de Ajax Vrouwen was deze zomer afgelopen, waardoor zij transfervrij naar de Franse club vertrekt.

Tags

  • #Leuchter

Socials

Leuchter (Heerlen, 12 januari 2001) kwam in 2021 over van PSV en werd al snel een vaste waarde in het eerste elftal. In maart van dit jaar kroonde de spits zich nog tot all-time topscorer van de Ajax Vrouwen. Met haar hattrick in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen het Talententeam O19 (5-1) kwam ze op een doelpunten totaal van 81. Daarmee ging ze haar voorganger Marjolijn van den Bighelaar voorbij. Haar totaal stokte uiteindelijk bij 86 treffers in 89 wedstrijden. Dankzij haar neusje voor de goal werd ze drie jaar achter elkaar de Ajax' clubtopscorer.

Prijzen
Leuchter werd vanwege haar goede prestaties in Amsterdam in februari 2022 voor het eerst opgeroepen voor de Oranje Leeuwinnen. Na haar debuutseizoen ontving ze op de Toekomst ook nog eens de prijs voor Speler van het Jaar bij de Ajax Vrouwen. Met Ajax won de spits twee keer de KNVB Beker en één keer de landstitel. Daarnaast was afgelopen winter de kwartfinale pas het eindstation van een succesvolle UEFA Champions League-campagne.

Romée Leuchter: "Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode bij Ajax. Ik ben heel dankbaar dat ik voor deze club heb mogen spelen. De wedstrijden, de trainingen, het plezier dat we hebben, de mensen bij de club, dat ik ga ik missen. Maar ik denk dat ik klaar ben voor een volgende stap in mijn carrière."

Daphne Koster, Manager Vrouwenvoetbal: "Natuurlijk vind ik het jammer dat Romée ons gaat verlaten, ze is van grote waarde geweest voor het team. Maar boven alles overheerst de trots: Romée is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een complete spits, wat zowel is af te zien aan haar enorme aantal doelpunten maar ook aan haar houding buiten het veld. Uiteindelijk is het ook mede ons doel om spelers voor te bereiden op de absolute top en ik weet zeker dat Romée in Parijs van grote waarde kan zijn."

Leuchter Branding

Gerelateerde artikelen

Leuchter Interview Afscheid

Leuchter: 'Heel dankbaar dat ik voor deze club heb mogen spelen'

De all-time topscorer van de Ajax Vrouwen gaat de club verlaten. Romée Leuchter verruilt Amsterdam voor Parijs om te gaan spelen voor Paris Saint-Germain Féminines. Het voelt raar voor de spits om na te denken over haar vertrek. "Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode bij Ajax."

Tags

  • #Leuchter

Socials

Leuchter Header Video 3

Leuchter | All-time topscorer van Ajax Vrouwen

Met de overstap naar Frankrijk vertrekken er een heleboel doelpunten uit Amsterdam. Romée Leuchter liep tijdens de drie seizoenen in het wit-rood-wit bijna een-op-een. De teller stopt bij 86 doelpunten in 89 wedstrijden voor Ajax. Bedankt, topscorer aller tijden van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #Leuchter

Socials

240409 Kellys Angels Romee Site YT

Kelly's Angels | Fotoshoot met Romée Leuchter

In de achtste aflevering van Kelly's Angels gaat oud-speler Kelly Zeeman op pad met spits Romée Leuchter. Op sportcomplex de Toekomst staat er een uitgebreide fotoshoot op het programma voor de topscorer aller tijden van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials