Romers: 'Ik ben een speler die alles geeft voor zijn club'

Thijmen Romers heeft na zijn eerste seizoen in de jeugd van Ajax een profcontract verdiend. De zestienjarige middenvelder heeft een krabbel gezet onder een contract dat loopt tot en met 30 juni 2027. Romers is trots op dit mooie moment. "Ik had het eigenlijk niet verwacht."

Tags

  • #Romers

Socials

"Het is heel mooi om dit met mijn familie en de mensen daaromheen te beleven", begint Romers. "Een prachtig moment om een contract te teken bij deze hele mooie club. Ik ben echt heel blij", vervolgt de middenvelder.

Moeilijk begin
Voordat Romers de overstap naar Ajax maakte, speelde hij zes jaar bij Sparta. De overstap naar Amsterdam was in het begin best moeilijk. "De spelers hebben me goed opgevangen en daar ben ik ze dankbaar voor. Het is steeds beter met me gegaan. Ik moest het meeste wennen aan de nieuwe spelers en mensen. Levi Acheampong en Pharell Nash hebben me goed opgevangen, maar dat deed het hele team eigenlijk wel."

Kwaliteiten
Romers kan erg genieten van Frenkie de Jong en dat is dan ook zijn voorbeeld. "Ik ben een hardwerkende teamspeler en houd ervan om alles te geven. Verder ben ik sterk aan de bal en kan ik goed wegdraaien bij mijn directe tegenstander." Ook zijn er nog aspecten die de middenvelder kan verbeteren aan zijn spel. "Ik moet nog wat creatiever worden en rustiger aan de bal zijn, maar daar zijn we mee bezig. Ik hoop veel prijzen te pakken dit seizoen en daar gaan we alles aan doen", sluit Romers af.

Gerelateerde artikelen

Thijmen Romers Thumb

Ajax contracteert Thijmen Romers

Ajax heeft Thijmen Romers gecontracteerd. De middenvelder tekent een driejarige overeenkomst die met terugwerkende kracht ingaat op 1 juli 2024 en een looptijd heeft tot en met 30 juni 2027. Het betreft het eerste contract voor de zestienjarige jeugdspeler.

Tags

  • #Romers

Socials

BODT0607

Blik op de Toekomst | O8 wint jeugdtoernooi

Sportcomplex de Toekomst was zaterdag het decor voor verschillende oefenwedstrijden van de Ajax-jeugd. Ajax O14 en O8 trokken het land in voor eendaagse toernooien. Lees hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Thuisshirt Header

Ajax en adidas introduceren thuistenue en pre-match shirt

Ajax en adidas presenteren vrijdag het nieuwe thuistenue en het pre-match shirt voor het seizoen 2024/2025. Het tenue, het 25e thuistenue wat adidas en Ajax samen introduceren, heeft een klassiek karakter. Dit wordt benadrukt door onder andere de kraag met knoopje en de adidas-strepen die ton-sur-ton verwerkt zijn op het shirt.

Tags

  • #adidas

Socials