Rose klaar voor de Future Cup: 'We hebben een talentvolle groep'

De Future Cup staat voor de deur. Ajax O17 staat te popelen om tijdens het internationale jeugdtoernooi te gaan schitteren voor eigen publiek. Trainer Yuri Rose spreekt vol lof over zijn talentvolle spelersgroep. "De sfeer zit er lekker in en de jongens zijn er klaar voor."

Tags

  • #FutureCup
  • #Rose

Socials

"We kijken er enorm naar uit en het is veel te lang geleden", steekt Rose van wal. De trainer is content met zijn spelersgroep. "Heel verschillend. Van spelers met een grote mond tot heel introverte jongens. Dat maakt het voor een trainer interessant. Een leuke groep en heel talentvol. Het is jammer dat niet iedereen erbij is, vooral voor die jongens zelf."

Mark Verkuijl en Don-Angelo Konadu zijn er niet bij. Daar tegenover staat wel de deelname van O16-speler Sean Steur. "Hij is de grootste verrassing, denk ik. Het is voor hem een fantastische ervaring."

Genieten
Ajax O17 treft op sportcomplex de Toekomst CF Pachuca, Borussia Mönchengladbach en Juventus. Dat heeft een voordeel, maar neemt ook druk met zich mee stelt de trainer. "Voor eigen publiek willen ze laten zien dat ze goed kunnen voetballen. Het wordt live uitgezonden en het wordt drukbezocht. Iets wat deze jongens niet snel meemaken. Een beter leermoment krijgen ze niet. De één gaat er anders mee om dan de ander. Ze moeten ervan genieten en ontspannen."

Het hele toernooi wordt live uitgezonden op ESPN en er is veel media-aandacht. "We moeten ze voor de leeuwen gooien wat dat betreft. Hoe reageren ze op een camera en hoe gaan ze daar mee om? Dat is interessant. Als het goed is worden ze daar nog jaren mee geconfronteerd, maar is het goed om te zien hoe ze er nu op reageren."

Goed voetbal
Het doel? Rose is duidelijk. "Winnen natuurlijk, want het is ons toernooi. Maar we willen ons ook presenteren met goed voetbal en laten zien wat we kunnen. Als individu en als team. Ze kunnen heel goed voetballen en het zou zonde zijn als we op dit toernooi niet ons beste voetbal laten zien. Het winnen van de topscorerstitel of Speler van het Toernooi lijkt me mooi. Dat betekent dat we individueel goede spelers opleiden."

"De sfeer is goed op de training. Ze hebben er allemaal heel veel zin in en zijn er klaar voor", sluit Rose af.

De Future Cup begint zaterdag vanaf 11:00 uur op de Toekomst. 

Gerelateerde artikelen

Wolff Goal 1280

Liveblog dag 1 | Zes uit twee voor Ajax op Future Cup

De Future Cup is dit paasweekend na drie jaar afwezigheid teruggekeerd op sportcomplex de Toekomst. In dit liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit internationale jeugdtoernooi voor O17-elftallen.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Trent1920

Future Cup | Toptalenten die schitterden op de Toekomst

De Future Cup blijkt al jarenlang een vijver vol met talentvolle voetballers. De één wordt vergeten, de ander bereikt na zijn deelname de absolute top. In aanloop naar de twaalfde editie op 30 en 31 maart en 1 april 2024 lichten we enkele grote buitenlandse topspelers uit die ooit actief waren tijdens de Future Cup op de Toekomst.

Tags

  • #FutureCup

Socials