Rulli: 'Ik denk dat we gezegend zijn met deze fans'

Gero Rulli beleefde een dramatische start van het seizoen. In het eerste Eredivisie-weekend raakte de Argentijnse doelman zwaar geblesseerd aan zijn schouder. Tijdens het trainingskamp afgelopen zomer spraken we uitgebreid met de Ajax-keeper over zijn eerste maanden in Amsterdam, de wereldtitel en uiteraard maté.

Tags

  • #Rulli

Socials

''Ik had vorig seizoen graag een titel gewonnen, want ik ben gekomen om prijzen te winnen’’, blikt de Argentijnse Ajacied desgevraagd terug op zijn eerste halve jaar in Amsterdam. ''Helaas lukte dat niet omdat andere clubs beter waren.’’ Ook buiten het veld leerde Rulli een nieuwe wereld kennen. ''Buiten dat was het ook een kwestie van aanpassen. Het leven is hier heel anders. Het is een ander land met een andere taal en andere collega’s die anders spelen. Het kost je tijd om je aan te passen, maar ik ben blij dat ik erbij hoor.’’

'Beste fans van Nederland’
De Zuid-Amerikaan leerde de Nederlandse cultuur en Nederlanders inmiddels goed kennen. ''Ik vind Nederlanders heel behulpzaam. Ze zijn heel strak in hun gewoonten. Ik denk dat de grote tegenstelling is dat Argentijnen wat spontaner zijn. Meer van dag tot dag en wat socialer.’’ De keeper leerde natuurlijk ook de Ajax-fans goed kennen. ''Ze hebben me verrast hier. Ik had natuurlijk wel wat wedstrijden in de UEFA Champions League gezien. Maar ik wist niet hoe het in de Eredivisie zou zijn. Dat zag ik niet vaak. Maar de manier waarop men hier voetbal beleeft, zowel bij thuis- als uitwedstrijden.. Of bij een open training zoals voor de Klassieker.. Ik denk dat we gezegend zijn met deze fans. Ik denk dat we de beste fans van Nederland hebben.’’

Gerelateerde artikelen

Rulli Blessure 1920

Rulli voorlopig uitgeschakeld

Gero Rulli komt voorlopig niet in actie voor Ajax. De Argentijnse doelman heeft een blessure aan de rechterschouder opgelopen in het duel met Heracles en is in elk geval tot aan de winterstop uitgeschakeld.

Tags

  • #Rulli

Socials

Rulli DB 1280

Rulli na debuut: 'Ik had wel wat kriebels voor de wedstrijd'

Gero Rulli maakte woensdagavond zijn debuut voor Ajax. In het bekerduel met FC Den Bosch stond de doelman in de Nederlandse kou, wind en regen onder de lat. De eerste minuten in Ajax 1 bevielen hem. "Ik voelde me erg op mijn gemak met de jongens."

Tags

  • #Rulli

Socials

Rulli Header Arg 1280

Rulli negende Argentijn in Amsterdamse dienst

Met Gerónimo Rulli wordt het aantal Argentijnen dat ooit uitkwam voor Ajax verhoogd naar negen. Zijn voorgangers zijn samen een bont en succesvol gezelschap. Bekijk hoe het de eerste acht 'Argentijnen in Amsterdam' verging.

Tags

  • #Rulli

Socials