Rustige en bescheiden Leuchter: 'Ik wil de beste zijn in wat ik doe'

Leuchter Header 1280
Leuchter Header 1280

Romée Leuchter weet wat ze kan en gedijt bij een vertrouwde en rustige omgeving. De spits van de Ajax Vrouwen beseft dat ze inmiddels een voorbeeld is geworden voor kleine meiden. “Het is iets waar ik als jong meisje van droomde.”

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Leuchter

Socials

Leuchter staat sinds de zomer van 2021 onder contract in Amsterdam. Eén dag na de bekerwinst met voormalig werkgever PSV tekende de aanvaller bij Ajax. "Een beetje vreemd, maar zo gaat het in het voetbal", lacht Leuchter. Na de eerste contacten vanuit Ajax besloot ze het gesprek aan te gaan. "Ajax wilde me heel graag hebben en het plan klonk goed. Ik wist wat de speelstijl van Ajax was en dat bevorderde mijn keuze. Nu ik erop terugkijk, ben ik heel blij met die stap."

Wonen
De 22-jarige is afkomstig uit Limburg en woonde tijdens haar tijd bij PSV in de buurt van Eindhoven. Met de overgang naar Ajax wijzigde haar woonsituatie. "Toen ik overkwam heb ik samengewoond met Tiny Hoekstra in Amsterdam. Maar ik merkte al snel dat ik me in zo'n drukke stad niet helemaal thuis voelde en besloot om samen te gaan wonen met mijn vriend in Brabant. Ik rijd elke dag op en neer, dat bevalt goed en geeft me rust."

Rust. Een woord dat Leuchter perfect omschrijft, geeft ze aan. "Zelfverzekerd, rustig en zelfbewust. Dat was ik als kind al en nu nog steeds. Ik vind het heel fijn om hier te zijn. Maar uiteindelijk houd ik van de rust en vind ik het heerlijk om die weer op te zoeken na trainingen en wedstrijden. Thuiskomen en mijn eigen ding doen. Dat zijn zaken die ik buiten het voetbal heel belangrijk vind."

De vriend van Leuchter werkt ook in de voetbalwereld en heeft een eigen voetbalschool. "Hij heeft veel verstand van voetbal en kan af en toe kritisch zijn en tips geven. Ik hoef namelijk niet alleen maar complimenten te krijgen, soms is een kritische noot goed voor mij. We hebben dezelfde passie en daardoor versterken we elkaar enorm."

Hoge standaard
Leuchter weet van zichzelf heel goed wat ze wél en niet kan. "Dat maakt het makkelijker." Het zorgt er ook voor dat ze erg zelfkritisch is. "Als ik tien dingen goed doe en één kans mis, blijft die kans hangen bij mij. Dat ligt in lijn met de hoge standaard die ik voor mezelf hanteer. Ik wil de beste zijn in wat ik doe. Dat heb ik altijd gehad. Vaak weet ik dat ik het kan, maar komt het er niet direct uit. Dan blijf ik rustig en vertrouw ik op mezelf dat het goedkomt. Ik laat me niet zo snel gek maken." Haar vader is hier, vanaf kleins af aan, een heel belangrijke persoon in geweest. "Hij komt altijd kijken, is kritisch op een goede manier en heeft mij vroeger enkele dingen meegegeven die mij hebben gevormd."

31 wedstrijden, 31 goals: de waanzinnige statistieken van Leuchter in haar eerste seizoen bij Ajax. De spits wist dat ze dat kon. "Ik heb geloof in mezelf en had het gevoel dat ik dat kon laten zien bij Ajax." Hierdoor veranderde er ook het een en ander buiten het veld. "Meer media-aandacht. In het begin was het niet echt mijn ding, maar je went eraan. Ik vind het niet erg om een interview te doen, maar ik hoef niet altijd in het middelpunt te staan. Op het veld sta ik dat heel graag, maar daarbuiten ben ik bescheiden."

Bij de gedachte over het feit dat de Ajax-spits inmiddels een rolmodel is voor jonge meiden verschijnt er een sprankeling in haar ogen. "Dat is iets waar ik als klein meisje van heb gedroomd. Het is leuk, maar ik blijf er wel rustig onder", glimlacht ze.

Als Leuchter nadenkt over een eventuele stap in de toekomst naar het buitenland is ze duidelijk. "Ik weet wat ik hier heb en ben erg gebonden aan mijn omgeving. Het perfecte plaatje is voor mij belangrijk en de keuze die ik maak, in wat dan ook, moet écht goed voelen."

Gerelateerde artikelen

Leuchter1280

Leuchter verkozen tot Speler van het Jaar bij de Ajax Vrouwen

Romée Leuchter is uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij de Ajax Vrouwen. Daarmee is zij de opvolger van Victoria Pelova, die deze prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen. De Speler van het Jaar wordt gekozen door de Ajax-supporters en de technische staf.

Tags

  • #Leuchter

Socials

Doorn1280

Highlights PSV - Ajax Vrouwen | Zege in extremis

De Ajax Vrouwen hebben zondag in extremis de uitwedstrijd tegen PSV gewonnen. De Ajacieden trokken door een goal van Lisa Doorn in blessuretijd aan het langste eind in Eindhoven: 1-2. Door de driepunter blijft de ploeg van Suzanne Bakker in het spoor van FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials