Salah-Eddine over Tagliafico: 'Dat Argentijnse wil ik ook in mijn spel'

Salah Eddine
Salah Eddine

Anass Salah-Eddine verlengde onlangs zijn contract met twee seizoenen na een moeilijk jaar vol blessureleed. Nu is het voor hem eindelijk weer tijd om vooruit te blikken. In Nico Tagliafico ziet hij een uitstekend rolmodel.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

De eerste minuten na zijn zware blessure heeft Salah-Eddine gemaakt. Op 19 maart viel hij in de slotfase in bij Jong Ajax, dat die avond met 4-3 te sterk was voor MVV Maastricht. Angst om wéér geblesseerd te raken voelde hij niet.

"Ik was juist blij. Ik wilde meer en het motiveerde mij ontzettend. Ik wil echt alles blijven geven. In het begin was ik soms wel voorzichtiger en schrok ik als ik een tik kreeg op trainingen. Het wordt nu steeds natuurlijker."

Strijden als Nico
Ook afgelopen week kreeg hij speeltijd, toen thuis tegen NEC (0-1). Eindelijk kan de jonge linksachter weer vooruitkijken en dromen. Om écht door te breken wil hij completer worden en ook op mentaal gebied stappen maken.

"Ik wil werken aan mijn winnaarsmentaliteit", vertelt hij. "Als je Nico Tagliafico ziet spelen, die is zó fanatiek. Dat Argentijnse wil ik ook meer in mijn spel krijgen."

Tagliafico vecht een duel uit tegen AZ.

Tagliafico vecht een duel uit tegen AZ.

"Ik zie Nico spelen en denk dan: daar wil ik staan. Mijn droom is om te mogen spelen in een vol stadion, voor de mooiste club van Nederland terwijl mijn familie op de tribune zit. Dat is waar ik het voor doe."

Salah-Eddine trainde voor zijn blessure af en toe mee met Ajax 1 en hield zijn Argentijnse collega nauwlettend in de gaten. "Ik lette veel op Nico en probeerde ook van anderen te leren. Het is zo mooi om hen van zo dichtbij in actie te zien."

Familie
De negentienjarige is nuchter en beseft als geen ander dat hij nog een flinke weg te gaan heeft. Hij heeft een duidelijk stappenplan voor ogen en wordt gestimuleerd door zijn familie. "Ik vind dat ik nog een aantal stappen moet zetten voordat ik klaar ben voor Ajax 1. Ik moet eerst maar eens doelpunten maken en assists geven bij Jong Ajax, een bepalende speler zijn daar."

"Mijn familie is kritisch en houdt me scherp. ‘Je moet eerder slapen en beter eten’, zegt mijn moeder dan. Soms is het nodig dat iemand me scherp houdt, maar niet zoveel als mijn moeder doet”, lacht Salah-Eddine. "Ik moet nog een aantal stappen zetten en wil pas bij Ajax 1 debuteren als ik daar honderd procent klaar voor ben. Ik wil de mensen laten zien we de echte Anass is."

Salah Edinne voor Jong Ajax - NEC met Liam van Gelderen (links)  en Terrence Douglas (rechts).

Salah Edinne voor Jong Ajax - NEC met Liam van Gelderen (links) en Terrence Douglas (rechts).

Vrijdagavond liggen er nieuwe speelminuten in het verschiet, als Jong Ajax het in een uitwedstrijd opneemt tegen Almere City. Het moet het begin worden van een reis richting het eerste en richting het niveau van zijn voorbeeld Tagliafico.

"Hoe ik straks door fans gezien hoop te worden? Ik hoop dat ze positief zijn en dat ze zeggen: 'heb je hem gezien’ en ‘heb je gezien wie de opvolger is van Nico?’. Dat zou ik zo mooi vinden."

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumbanassinterview

Salah-Eddine verlengt: 'Dit voelt als een nieuw begin'

Anass Salah-Eddine is ontzettend blij met zijn nieuwe contract bij Ajax, dat hem tot medio 2023 aan de club bindt. De Amsterdammer ziet het als een frisse start, na een periode met opnieuw fiks blessureleed.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

EVTHEADERANASS

Ajax verlengt contract van Anass Salah-Eddine

Ajax en Anass Salah-Eddine hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe verbintenis loopt tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials