Pelova en Schenkel klaar voor finale: 'Moeten op het juiste moment pieken'

Victoria Pelova en Danny Schenkel blikken vooruit op de beslissende fase van het seizoen, met als eerste wedstrijd de finale van de Eredivisie Cup tegen FC Twente. Het tweetal zag de Ajax Vrouwen uit een dip klimmen en is klaar voor een belangrijke periode.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Het eerste halfjaar was heel goed en verloren we nauwelijks punten", analyseert Pelova haar team. "Na de kerstvakantie was het minder en daar ben ik niet helemaal tevreden over. Toch gaan we wel gewoon de play-offs in."

Over haar eigen spel is ze redelijk tevreden. "Ik heb alles gespeeld, maar moet wel meer gaan scoren. Dat is wel een verbeterpunt."

Vertrouwen
Ajax pakte de laatste twee wedstrijden, tegen Excelsior en ADO Den Haag, de volle buit. Dat was na een mindere fase met behoorlijk wat puntverlies ook geen overbodige luxe. "We hadden die punten ook echt nodig. Het moet nog wel beter, maar nu is het vooral goed dat we hebben gewonnen."

"Nu moeten we weer terug naar ons spel van het eerste halfjaar. Dat heeft met vertrouwen te maken en dat gaat weer komen. Ik denk dat je moet pieken op het juiste moment."

Trainer Schenkel - die het afgelopen competitieduel door ziekte aan zich voorbij moest laten gaan - heeft ook veel vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. De finale om de Eredivisie Cup gaat spannend worden, voorziet hij. 

"Twee goede en aan elkaar gewaagde ploegen ontmoeten elkaar. Ik denk dat het een hele spannende wedstrijd wordt zondag. We gaan zien wie er met de winst vandoor gaat. Op matchday moeten de meiden er klaar voor zijn."

Schenkel ziet dat de twee recente overwinningen zijn ploeg goed hebben gedaan. "De sfeer in de groep is weer goed, dus ik heb er vertrouwen in dat we die prijs kunnen pakken. Het zal om de uitvoering gaan. En om een beetje geluk: dat proberen we zondag weer af te dwingen."

De finale tegen FC Twente is zondag te zien op ESPN.

Gerelateerde artikelen

Trompheeaja

Ajax Vrouwen naar finale Eredivisie Cup

De Ajax Vrouwen hebben zondag de finale van de Eredivisie Cup bereikt. De ploeg van Danny Schenkel won de halve eindstrijd in en tegen Heerenveen met 1-3.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxfctwentevrouwen

Finale Eredivisie Cup live op ESPN

De finale van de Eredivisie Cup tussen de Ajax Vrouwen en FC Twente is zondag live te volgen via ESPN. Het duel begint om 12:15 uur. De Amsterdamse vrouwen plaatsten zich eind februari voor de finale na een 1-3-overwinning op sc Heerenveen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

200702 Pelova

#DEDICATED - Victoria Pelova

Victoria Pelova keert terug naar de plek waar haar carrière begon: Concordia. Een portret waarin ze vertelt over de weg naar de top, hoe ze zover is gekomen bij de Ajax Vrouwen en over de moeilijkste periodes tijdens haar loopbaan.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials