Schenkel legt krans bij Nationale Sportherdenking

Header1280 (5)
Header1280 (5)

Loïs Schenkel heeft donderdag tijdens de Nationale Sportherdenking namens Ajax een krans neergelegd bij het Olympisch Stadion.

Tags

  • #Sportherdenking

Socials

Tijdens de Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion stonden de aanwezigen stil bij de vele sporters, die tijdens oorlogen zijn gevallen. Het thema was ditmaal de schaaksport, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd getroffen.

Naast Schenkel waren onder andere ook Anneke van Zanen (voorzitter NOC*NSF) en Reinier van Dantzig (wethouder Amsterdam) aanwezig.

De Nationale herdenking wordt sinds 2015 georganiseerd in het Olympisch Stadion. Voorgaande jaren waren onder meer ook Erik ten Hag, Klaas Jan Huntelaar, John Heitinga, Edwin van der Sar, Carel Eiting en Frank de Boer namens Ajax aanwezig.

Lois1

Gerelateerde artikelen

Thumb Eddy Hamel

Eddy Hamel: herinnering aan het tragische lot van een Ajacied

Ter nagedachtenis aan de internationale holocast herinneren we ons het tragische lot van Eddy Hamel, één van de beste spelers van Ajax in de jaren twintig. Tussen 1922 en 1930 speelde hij 125 wedstrijden in het eerste elftal. In 1942 werden Hamel en zijn gezin door de Duitsers opgepakt, waarna ze in het vernietigingskamp Auschwitz werden vermoord.

Tags

  • #Hamel

Socials

Ajax 1943 900 Bekerwinst Op DFC AFC002000001 0048

Ajax in de Tweede Wereldoorlog; club zoekt bronnen en nabestaanden

Ajax Erfgoed is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de seizoenen en het ledenbestand van de club in de Tweede Wereldoorlog. Hoe zag de woelige periode tussen 1940 en 1945 eruit voor Ajax en zijn Joodse verenigingsleden? Het onderzoek moet uiteindelijk leiden tot een publicatie en de onthulling van een plaquette op Ajax’ sportcomplex de Toekomst. Hierbij wordt ook stilgestaan bij de Ajacieden die de Tweede Wereldoorlog niet hebben overleefd.

Tags

  • #Historie

Socials

Eenprachtigedaad DOC 1280

Ajax Doc | Een prachtige daad

Ajax overhandigt zaterdag bij de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een plaquette aan de vereniging als dank voor hun rol tijdens de Hongerwinter in de Tweede Wereldoorlog. De Friese voetbalclub gaf jeugdspelers van vier Amsterdamse clubs, waaronder Ajax, onderdak in de winter van 1944-1945. In opdracht van Ajax Erfgoed is een documentaire gemaakt over deze 'prachtige daad'.

Tags

  • #AJAXDOC

Socials