Schenkel: 'We moeten de drol doorslikken'

De Ajax Vrouwen liepen tegen FC Twente Vrouwen tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. In Enschede werd het 2-1 voor de thuisploeg. "Verliezen is pijn en heel vervelend, maar we moeten niet ondersteboven raken van een nederlaag. Ik heb gezegd tegen de meiden dat we deze drol even door moeten slikken", legt trainer Danny Schenkel uit.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De oefenmeester zag hoe zijn ploeg na een matig eerste uur toch nog gelijk had kunnen spelen tegen de ploeg uit Enschede. "We wisten dat er heel veel ruimte lag achter de laatste linie van FC Twente Vrouwen. Op het laatst moment krijgen we nog vier kansen in negen minuten tijd. Daar moet je er één van inschieten. Dan speel je hier nog gelijk. Dat hebben we niet gedaan en verlies je terecht."

Rotgoal tegen
Ajax opende nog aardig met de 0-1 van Marjolijn van den Bighelaar. Maar na de ongelukkige 1-1, via een eigen goal van Stefanie van der Gragt, raakten de Ajax Vrouwen de grip op de wedstrijd kwijt. 

"In de rust probeerden we wat dingen te herstellen, wat dingen aan te geven. Dan zie je na rust dat we nog een rotgoal tegen krijgen", blikt Schenkel terug. "Daarna hebben we gewisseld. Toen kwam er wel wat meer pit en spirit in het spel." 

Transfer Spitse
De trainer keek tot slot ook nog even terug op de transfer van Sherida Spitse naar Ajax. Vrijdag werd bekendgemaakt dat zij voor anderhalf jaar heeft getekend voor de Ajax Vrouwen. "Een enorme kwaliteitsimpuls voor deze groep."

"Sherida is een leider. Ik verwacht dat zij het tempo gaat bepalen in een wedstrijd. Met haar passing vanaf het middenveld kan zij een belangrijk rol gaan spelen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Spitse 1

Sherida Spitse naar de Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sherida Spitse en het Noorse Vålerenga over de overgang van de middenvelder naar de Ajax Vrouwen. De vice-aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen tekent een contract dat ingaat op 1 januari 2021 en een looptijd heeft van anderhalf jaar, tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl