Schreuder blikt vooruit op AZ-uit: 'Het ligt zondag aan ons'

Alfred Schreuder schoof vrijdagmiddag aan voor een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA. De trainer keek kort terug op het duel in Liverpool, ging in op de Ajacieden in Oranje en blikte vooruit op de wedstrijd van zondag in Alkmaar. "We hebben de wedstrijd geanalyseerd en moeten het weer op onze eigen manier gaan doen."

Tags

  • #AZAJA

Socials

Schreuder gaf aan dat de intensiteit tijdens het UEFA Champions League-duel in Liverpool hoog was. "Met die intensiteit spelen wij normaal ook. Wij waren dinsdag niet in onze beste doen en Liverpool was sterk. Daar kunnen wij van leren en proberen die intensiteit onder alle omstandigheden te leveren. We hebben de wedstrijd geanalyseerd en weten wat er beter moet. Er gingen ook dingen goed als we aan de bal waren, dat hebben de spelers ook gezien."

Pittig duel
Remko Pasveer had de meeste balcontacten van alle Ajacieden tijdens de wedstrijd in Liverpool. "We moesten beter vrijlopen want nu kreeg hij de bal soms te vroeg. Normaal gesproken is het een extra man en is het niet erg als de keeper aan de bal komt. We weten dat het een pittige wedstrijd was, moeten het weer oppakken en het op onze manier gaan doen."

Zondag wacht het duel in Alkmaar. Jorge Sánchez is er niet bij. "Hij heeft wat last van zijn knie en mist het duel met AZ. Owen Wijndal daarentegen kan wellicht weer aansluiten, dat moeten we morgen op de training bekijken." Ondanks zijn reserverol is Schreuder tevreden over Brian Brobbey. "Hij doet het goed de laatste weken en pakt het prima op. Ik merk niks aan hem op de training."

Goede ploeg
Schreuder vindt de tegenstander van zondag voetballend goed. "Vorig jaar heeft Ajax in de competitie gelijkgespeeld in Alkmaar en verloren in Amsterdam, terwijl de bekerwedstrijd bij AZ werd gewonnen. Maar uiteindelijk ligt het zondag aan ons, hoe goed wij zijn. Ik vind AZ voetballend een goede ploeg met twee uitstekende spelers op nummer 'zes'. We moeten zorgen dat we ze niet laten voetballen."

Sinds zijn komst naar Ajax kwam Lucas Ocampos nog weinig in actie. "Het elftal zit in een bepaalde vorm waarin je niet snel wisselt. Uiteindelijk gaat het om het team. Maar ik zie een positie voor hem waar hij het team kan gaan helpen, al heeft dat ook met de persoonlijke bezetting te maken. In zo'n dingen proberen we altijd creatief te zijn."

Oranje
Vrijdagmiddag werd bekend dat bondscoach Louis van Gaal acht Ajacieden heeft geselecteerd voor de komende interlandperiode van het Nederlands elftal. Kenneth Taylor en Pasveer zitten voor het eerst bij de definitieve selectie. "Ik vind dat niet verrassend. Remko heeft vorig seizoen een sterk seizoen gedraaid en speelt nu weer goed. Het is fantastisch voor hem en een prachtige beloning. Ook Kenneth is erg blij. Ze hebben het allebei verdiend."

"Ik doe wat het beste is voor de club en ben in de omstandigheid dat ik goede spelers ter beschikking heb. Als ze hier goed spelen is het Nederlands elftal dichtbij", vertelde Schreuder over de Ajacieden in Oranje.

Ajax speelt zondag vanaf 16:45 uur in Alkmaar tegen AZ.

Gerelateerde artikelen

Taylor Debuut NL 1280

Taylor en Pasveer debuteren in definitieve selectie Nederlands elftal

Kenneth Taylor en Remko Pasveer zijn vrijdag voor het eerst opgeroepen voor de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Verder heeft bondscoach Louis van Gaal een plek ingeruimd voor Jurriën Timber, Steven Bergwijn, Davy Klaassen, Steven Berghuis, Daley Blind en Devyne Rensch. Oranje speelt in september twee wedstrijden in de UEFA Nations League.

Tags

  • #Oranje

Socials

Awaydays 1280

Liverpool-uit | Geweldige Ajax-support op Anfield

Ajax speelde dinsdagavond in de UEFA Champions League op Anfield tegen Liverpool. Ondanks de late nederlaag leverde de avond in Engeland prachtige beelden op van de meegereisde supporters uit Amsterdam.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Edson1280

In Beeld l Ajax schakelt door en richt vizier op AZ

Voor Ajax kende het tweede groepsduel van de UEFA Champions League een zure ontknoping. Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd kopte Joël Matip de 2-1 voor Liverpool binnen. Daags na de wedstrijd stonden de Ajacieden alweer op het trainingsveld. Veel tijd om te rouwen is er immers niet: zondag wacht alweer de volgende uitwedstrijd, dan bij AZ.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials