Schreuder: 'Er zat meer in vandaag'

Trainer Alfred Schreuder baalde na afloop van de 0-3-nederlaag tegen Liverpool. "We speelden een prima eerste helft. Na 0-1 ging er wel wat fout. Op dit niveau was dat teveel van het goede."

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

En dus keek de trainer na afloop teleurgesteld terug op de wedstrijd. "We speelden de eerste 35, 40 minuten goed", zag hij. "We kregen drie honderdprocentkansen, daar moet er wel één van in. Bij de 0-1 gingen wel wat dingen fout, bij de 0-2 geven we onnodig een corner weg en mag die jongen niet zo vrij inkoppen."

Maar Schreuder was niet alleen maar negatief. "Je moet vooral naar eerste helft kijken. Er zaten veel goede dingen in. Dan moet je jezelf wel belonen. De jongens waren goed voorbereid, er was vertrouwen het goed te doen. Ze volgden het plan goed. Het grootste verschil met in Liverpool-uit was dat er meer lef was. Je zag dat het beloond werd."

"Die 0-1 na zo'n eerste helft was een tik voor die jongens, die 0-2 net na rust was zonde. Dan zie je dat het minder wordt, dat is normaal in voetbal. Maar we hebben vandaag - als je kijkt naar de eerste helft - een stap hebben gezet."

Met een nuchtere constatering sloot hij af. "We kunnen ons niet meten met Napoli en Liverpool. Dat is de realiteit. We hebben vertrouwen in het uitduel met Rangers FC, al wordt dat ook een pittige wedstrijd."

Gerelateerde artikelen

Kudus Aan De Bal Actie 1280

In beeld | Ajax - Liverpool

Ajax speelde woensdagavond tegen Liverpool in de UEFA Champions League: 0-3. In dit artikel zie je foto's terug van van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

Balende Tadic 880

Verslag | Ajax uitgeschakeld in Champions League

Ajax moest woensdagavond Liverpool verslaan om nog een kans te hebben op overwintering in de UEFA Champions League. Dat lukte niet. Ondanks een prima beginfase van de thuisploeg ging de formatie van Jürgen Klopp met een 0-3-zege aan de haal.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials