Schreuder: 'Mooi affiche tegen een Duitse club'

Ajax loot FC Union Berlin. Alfred Schreuder kent de komende Europese tegenstander nog aardig goed uit de tijd dat hij zelf werkzaam was in de Bundesliga. Hij vindt het een mooie club, met een goed en hecht team. "De sfeer in het stadion is prachtig."

Tags

  • #UEL

Socials

"Het is wel fijn dat je de club beter kent dan de gemiddelde tegenstander. Ik ken Union beter dan de Franse ploegen bijvoorbeeld, omdat ik de Bundesliga natuurlijk ook erg goed volg", vertelt Schreuder, die coach Urs Fischer kent. "Hij zit er al een aantal jaar bij Union en ze hebben het gewoon heel goed voor elkaar."

Sterke opponent
De Ajax-trainer is lovend over de aanstaande Europese opponent. "Het is een unieke club met heel veel saamhorigheid. Dat straalt het team ook uit. Het team is namelijk super gedisciplineerd. Ze staan nu derde in de Bundesliga, dus dat zegt ook heel veel."

"Union speelt over het algemeen het 5-3-2-systeem. Ze staan verdedigend erg goed en compact", vervolgt Schreuder. "Maar met het thuispubliek gaan ze ook zeker naar voren. Ze hebben snelle jongens voorop", doelt de vijftigjarige Barnevelder onder meer op ex-Ajacied Sheraldo Becker.

Mooie wedstrijd
Schreuder laat weten dat zijn ploeg top moet zijn in de duels met Union Berlin om een mooi resultaat neer te kunnen zetten. "Ze zijn enorm goed in de omschakeling, dus het is belangrijk dat we dat goed controleren. De individuele kwaliteit zal bij Ajax misschien hoger zijn, maar uiteindelijk gaat het om het team. Het zal een mooie wedstrijd worden, denk ik."

Ajax speelt op 16 februari om 18:45 uur een thuisduel met FC Union Berlin. Eén week later, op 23 februari 2023, volgt de return in Duitsland. De aftrap van dit duel is om 21:00 uur.

Gerelateerde artikelen

Loting UEL 1280

Ajax loot FC Union Berlin in UEFA Europa League

Ajax speelt in de tussenronde van de UEFA Europa League tegen FC Union Berlin. Dat heeft de loting in Nyon maandagmiddag uitgewezen. De Amsterdammers spelen op 16 en 23 februari 2023 tegen de Duitsers.

Tags

  • #UEL

Socials

Reacties SITE AS

Schreuder na domper tegen PSV: 'Weten dat we beter kunnen'

Alfred Schreuder en Lorenzo Lucca blikten in de Johan Cruijff ArenA teleurgesteld terug op de met 1-2 verloren wedstrijd tegen PSV. De Ajax-trainer en de maker van de enige Amsterdamse treffer zagen ondanks de domper ook enkele lichtpuntjes. De Ajacieden blikken ook vooruit op de naderende duels.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Still Schreuder Rangers Ajax

Schreuder: 'Belangrijk dat we waardig hebben afgesloten'

Trainer Alfred Schreuder was een tevreden man na afloop van Rangers FC - Ajax. 'Wel heb ik een dubbel gevoel na deze Champions League-fase. Maar het is belangrijk voor de punten en onszelf dat we waardig hebben afgesloten.'

Tags

  • #UCL
  • #RANAJA

Socials