Schreuder over treffen met Liverpool: 'Moed is het sleutelwoord'

Schreuder Persco Liverpool 1280
Schreuder Persco Liverpool 1280

Alfred Schreuder wil dinsdagavond een Ajax zien dat lef toont tegen Liverpool. Dat vertelde de trainer op de persconferentie in aanloop naar het duel in de UEFA Champions League. “Moed is het sleutelwoord.”

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

De trainer heeft de Engelse grootmacht goed geanalyseerd en kent de filosofie van zijn collega-trainer Jürgen Klopp. "Neem het tempo waarmee hij altijd wil spelen. Hij is een voorbeeld voor andere managers".

"Wat hij laatste zeven jaar hier gepresteerd heeft, is geweldig", vervolgde de coach. "Hij heeft de Champions League gewonnen en nog een keer de finale gehaald. Maar ook de manier waarop met de mensen omgaat op de club, dat dwingt respect af bij de spelers."

Spoken op Anfield
Liverpool verloor vorige week wel van Napoli (4-1) en staat daarom derde in de poule. "We denken dat Liverpool wel getergd is”, zei Schreuder daarover. Het zou dus kunnen dat het op Anfield dinsdag gaat stormen. Daar kijkt captain Dusan Tadic juist naar uit. "Het is een groot stadion. De atmosfeer zal bijzonder zijn. Het is een ongelooflijk mooie wedstrijd."

In in die 'mooie wedstrijd' wil Ajax wel zijn mannetje staan, stelde Schreuder. "Tegen dit soort ploegen moet je goed zijn aan de bal: lef en moed hebben. Moed is het sleutelwoord. Als je dat toont, dan heb je een kans. Doe je dat niet, dan komen zij in de duels en dan zijn ze heel sterk. Wij willen graag ons eigen spel spelen."

Hoewel Ajax lof oogstte met aanvallend spel tegen Rangers FC (4-0) in de vorige wedstrijd in de groepfase van de Champions League, is de verdediging net zo belangrijk, beaamde Schreuder.

"Verdedigen doe je met zijn allen en aanvallen doe je met zijn allen. Verdedigen begint al voorin. Zij moeten zo druk zetten dat het voor ons middenveld en verdediging uitkomt. Als we zelf aan het aanvallen zijn, moeten er ook al mensen bezig zijn met de restverdediging. In het huidige topvoetbal ligt veel aandacht op de restverdediging. Als de tegenstander countert moeten we hoog durven te staan om de bal terug te veroveren."

Liverpool met fans
In een vol stadion vertrouwt Schreuder op zijn spelers, die zelf de juiste keuzes moeten maken op het veld. "Het is prachtig om hier te zijn. In een kolkend stadion is het soms lastig om over het lawaai te komen. Langs de zijlijn heb je niet veel invloed meer en dan moet je vertrouwen op je spelers in het veld. Dusan en Daley hebben dit soort grote wedstrijden vaker gespeeld, bijvoorbeeld. Verder ben ik gefocust op de wedstrijd. Genieten is vooral voor de supporters."

In 2020 was die atmosfeer wel anders toen corona nog zorgde voor lege stadions. "Dat was niet mooi om in te spelen. Het was heel anders. Nu zijn de Ajax-fans hier. Zij geven ons energie", besloot Tadic de persconferentie.

Gerelateerde artikelen

Rensch Training Liverpool 1280

Liveblog | Dit was de maandag in Engeland

Ajax speelt dinsdagavond de tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League op bezoek bij Liverpool. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze wedstrijd.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Reis 1280

Ajax met 24 spelers naar Liverpool

Ajax reist met 24 spelers af naar Liverpool. De Amsterdammers spelen dinsdagavond de tweede wedstrijd van de groepsfase in de UEFA Champions League tegen de Engelsen. Het duel op Anfield begint om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Artur Dias 1280

Liverpool - Ajax onder Portugese leiding

De Portugees Artur Dias is dinsdagavond de scheidsrechter bij de UEFA Champions League-wedstrijd Liverpool - Ajax. Hij wordt in Engeland geassisteerd door zijn landgenoten Rui Tavares en Paolo Suares. Tiago Martins is de VAR. Het duel in het Anfield stadion begint om 21:00 uur.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials