Schreuder tevreden: 'Ik denk dat er een heel goed team staat'

Alfred Schreuder is blij dat de transferwindow definitief is gesloten. De laatste dagen waren erg hectisch in Amsterdam, maar de oefenmeester van Ajax is van mening dat hij komend seizoen met een sterke selectie kan werken. "Ik heb vertrouwen in het team en in de club."

Tags

  • #ajacam

Socials

Schreuder geeft toe dat het een enorm drukke window is geweest. "Het is lang geleden dat er zoveel gebeurd is", zegt hij. "Al met al kunnen we terugkijken op een goede transferperiode voor Ajax. Mensen binnen de club hebben enorm hard gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Ik denk dat er gewoon een heel goed team staat. We hebben kwaliteit binnengehaald."

Antony
Ondanks het late vertrek van Antony werd er een waardige vervanger gehaald. Tot tevredenheid van Schreuder. "Dat is gelukt met Lucas Ocampos en daar zijn we met z'n allen erg blij mee. De groep is daarmee sterk." Schreuder sprak de Braziliaan voordat hij ging en was niet helemaal tevreden over de gang van zaken. "Ik was persoonlijk niet blij met het feit dat hij niet trainde en speelde. Dat weet hij van mij, dat ik dat niet goedkeur. Maar iedereen weet: Antony is een goede vent en ik gun hem het beste."

Afwezigheid Kudus en Álvarez
Mohammed Kudus sloeg deze periode twee trainingen over. "Dat is in goed overleg gegaan, alleen bij de tweede keer was ik het er niet mee eens." Ook Edson Álvarez miste een training. "Bij Alvarez speelden er dingen op de laatste dag van de transferperiode, dan is het logisch dat er iets gebeurt bij zo’n jongen. We hebben toen afgesproken dat hij niet mee zou trainen. Ik wist ervan en dat is in goed overleg gebeurd."

Kudus stond donderdag weer op het trainingsveld en ook Álvarez was vrijdag weer van de partij. Het tweetal is klaar voor de wedstrijd tegen Cambuur. "Álvarez wil heel graag voor Ajax spelen en dat heb ik op het veld gezien. Ze hebben zich allebei heel professioneel opgesteld."

Aanwinsten
Schreuder is daarnaast te spreken over zijn aanwinsten Ocampos en Florian Grillitsch. "Ocampos geeft ons power, kracht en snelheid. Hij is Argentijns international en fysiek een hele sterke speler." Grillitsch is een bekende van Schreuder. Ze hebben samengewerkt bij Hoffenheim. "Florian heeft het DNA van een Ajax-speler. Een hele sierlijke speler met een goede techniek en uitstekend inzicht."

De selectie is nu eindelijk rond. "Ik vind het niet goed voor de clubs dat er zo'n lange window is. Trainers willen hun selecties veel eerder op orde hebben. Maar iedere club heeft daar mee te maken. Ik denk dat we goed gehandeld hebben."

Cambuur-thuis
Ook met het oog op de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur heeft Schreuder goed nieuws. "Iedereen is speelgerechtigd en kan spelen. Verder is alleen Owen Wijndal geblesseerd, de rest is fit."

Tags

  • #ajacam

Socials

Gerelateerde artikelen

Header 1280

In beeld | Nieuwe gezichten op de training van Ajax

Met nog één dag te gaan richting Ajax – SC Cambuur in de Johan Cruijff ArenA verschenen er vrijdag nieuwe gezichten op sportcomplex de Toekomst. Florian Grillitisch en Ahmetcan Kaplan lieten zich zien in het trainingstenue van Ajax.

Tags

  • #ajacam

Socials

Grillitsch Thumb 1280

Grillitsch: 'Ik zoek altijd de voetballende oplossing'

Florian Grillitsch werd donderdag gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA. De 27-jarige middenvelder is blij om in Amsterdam te zijn en kan niet wachten om te beginnen. De filosofie van Ajax en zijn manier van voetballen is volgens de Oostenrijker een goede match.

Tags

  • #Grillitsch

Socials

Lucas Ocampos 1280

Maak kennis met Lucas Ocampos: 'Ik geef altijd alles!'

Lucas Ocampos is Ajacied. De aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Sevilla. In het contract is een optie tot koop opgenomen. De Argentijn gaf direct na zijn presentatie een eerste interview als speler van Ajax.

Tags

  • #Ocampos

Socials