Scorende Haller speelt gelijk met Ivoorkust

Haller1280 2
Haller1280 2

Ondanks een goal van Sébastien Haller heeft Ivoorkust zondag niet zijn tweede zege op de Afrika Cup kunnen boeken. De Ivorianen incasseerden in blessuretijd de 2-2 van Sierra Leone na een blunder van doelman Sangaré. Haller had in de eerste helft de score geopend met zijn vierde interlandgoal.

Tags

  • #Interlands
  • #Haller

Socials

Ivoorkust begon sterk aan het duel en kreeg ook een uitgelezen kans om de score te openen. Kessie miste echter in de twaalfde minuut een strafschop. Vervolgens eiste Haller wél de hoofdrol in positieve zin op. Hij werd met een fraaie steekpass door Zaha vrijgespeeld en rondde koeltjes af: 1-0.

Net als vier dagen geleden tegen Equatorial Guinea (1-0-zege) wisten de oranjehemden het hoge niveau niet vast te houden. Daarvoor kregen ze ook de rekening gepresenteerd. In de 58e minuut kwam Sierra Leone via een fraaie goal van Musa langszij: 1-1.

Ivoorkust was plots weer wakker geschud en zette aan op jacht naar de 2-1. Die viel in de 65e minuut via Pepe. Zeven minuten later ging Haller naar de kant.

Koude kermis
Ivoorkust leek de driepunter over de streep te gaan trekken, maar in blessuretijd ging het mis. Doelman Sangaré wilde een corner voorkomen, dook naar de bal op de achterlijn, maar liet 'm bij zijn landing los. Zo ontstond er een niet te missen kans voor Sierra Leone, dat de gelijkmaker vierde als een overwinning. Ivoorkust droop teleurgesteld af. 

Tags

  • #Interlands
  • #Haller

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbeyuitshirt1280

Brobbey: 'Ben blij om weer het Ajax-shirt te dragen'

Brian Brobbey kende een fantastische terugkeer in het Ajax-shirt. De spits maakte twee goals in de met 0-3-gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht. De 19-jarige spits was voor de winterstop actief bij RB Leipzig. "Als je weer bij Ajax komt en je scoort direct, is dat wel tof."

Tags

  • #UTRAJA
  • #Brobbey

Socials

Onana1280kameroen

Onana wint ook tweede Afrika Cup-duel met Kameroen

Andre Onana is met Kameroen na twee duels nog ongeslagen in de Afrika Cup. Na de 2-1-overwinning van afgelopen zondag tegen Burkina Faso won de doelman donderdag met zijn land van Ethiopië. In het Stade Olembe werd het 4-1.

Tags

  • #Interlands

Socials