Setford dolgelukkig: 'Mijn ontwikkeling is de afgelopen jaren enorm geweest'

Tommy Setford heeft dinsdagmiddag zijn handtekening onder zijn eerste profcontract gezet. De zestienjarige sluitpost is erg trots dat hij in de voetsporen van broer Charlie mag treden. "Dit maak je niet zomaar mee, dit moet je verdienen."

Tags

  • #Setford

Socials

Setford tekende een driejarig contract in de Johan Cruijf ArenA. Zijn ouders en broer waren bij de ondertekening aanwezig. "Het is een heel mooi moment en ook heel bijzonder. Ik heb altijd hard gewerkt op de club en doe thuis ook nog een aantal dingen. Mijn ontwikkeling is de afgelopen jaren enorm geweest en daarom denk ik dat ik het verdien", aldus de talentvolle keeper die volgend seizoen in de O18 van Ajax uit zal komen.

De zestienjarige sluitpost geeft aan dat de stap van de O16 naar de O17 erg groot is geweest voor hem en dankt één persoon in het bijzonder. "Trainer Erik (Heijblok, red.) heeft mij echt veel beter gemaakt en daar wil ik hem voor bedanken. Hij is altijd kritisch geweest en ik kon altijd bij hem terecht als ik ergens mee zat."

Setford droomt ervan om samen met zijn broer een plek te bemachtigen in de selectie van Ajax 1. "Het zou zeker kunnen, maar nog niet voor komend seizoen. Het zou een mooi doel zijn voor binnen twee à drie jaar." Dat zou betekenen dat de gebroeders Setford concurrenten van elkaar gaan worden. "We hebben onderling afgesproken dat we gewoon respect voor elkaar zullen hebben", benadrukt Tommy.

De jeugdinternational van Engeland heeft naast broer Charlie nog twee grote voorbeelden. "Ik kijk heel erg graag naar Ederson (Manchester City, red.) en Manuel Neuer (Bayern München, red.)." Eerstgenoemde maakt indruk op Setford vanwege zijn goede trap, Neuer is al een langere tijd het idool van de talentvolle Ajax-sluitpost. "Hij is heel stabiel, elke wedstrijd weer. Dat vind ik mooi aan hem. Ik denk dat ik nog veel van hem kan leren."

Gerelateerde artikelen

Contractondertekeningsetfordthumb

Tommy Setford tekent eerste profcontract

Ajax heeft Tommy Setford (Haarlem, 13 maart 2006) gecontracteerd. De doelman tekende een overeenkomst met een duur van drie seizoenen, van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2025. Het betreft het eerste contract voor de zestienjarige sluitpost.

Tags

  • #Setford

Socials

Setford Dolgelukkig 'Heel Mooi Dat Ik De Abdelhak Nouri Trofee In Ontvangst Mag Nemen' Thumbnail 2

Setford dolgelukkig: 'Heel mooi dat ik de Abdelhak Nouri Trofee in ontvangst mag nemen'

Na twee jaar stond dinsdag weer de traditionele Schalenavond op het programma. Tijdens deze avond op sportcomplex de Toekomst werd de Abdelhak Nouri Trofee uitgereikt. Charlie Setford mocht de prijs in ontvangst nemen en werd daarmee de opvolger van Amourricho van Axel Dongen, die de prijs voor het grootste talent van de jeugdopleiding vorig jaar ontving.

Tags

  • #Setford
  • #ForTheFuture

Socials