Skaarud: 'Ik wil de beste versie van mezelf laten zien'

Daniel Skaarud mag zich vanaf donderdag Ajacied noemen. Het zestienjarige talent uit Noorwegen komt over van Lillestrøm SK en kijkt ernaar uit om zijn eerste minuten minuten in het wit-rood-wit te maken. "Ik kan niet wachten om snel te beginnen."

Tags

  • #Skaarud

Socials

"Ik ben heel erg blij en heb heel veel zin om te starten", begint Skaarud, die twee jaar geleden al stage liep bij Ajax. "Het heeft lang geduurd, ik was hier twee jaar geleden voor het eerst. Het was best spannend om hier als kleine jongen stage te lopen, maar ik denk dat ik mij hier thuis kan gaan voelen."

Leerzame periode
De zestienjarige Noor maakte het afgelopen seizoen onderdeel uit van de hoofdmacht van Lillestrøm SK. "In de laatste jaren heb ik stappen gezet om het eerste elftal van Lillestrøm SK te bereiken. In september maakte ik mijn debuut in het eerste. Het waren dus pittige maanden met veel zware trainingen, maar ik heb er veel van geleerd", aldus Skaarud.

De Noors jeugdinternational is een creatieve voetballer. "Ik zou mezelf als een dribbelaar omschrijven. Ik ben goed met de bal en snel op de eerste meters", aldus Skaarud. Over het plan voor komend seizoen is de kersverse Ajacied, die zal worden toegevoegd aan de selectie van Ajax O19, duidelijk. "Beter worden en de beste versie van mezelf laten zien."

Gerelateerde artikelen

Skaarud1920

Ajax contracteert Daniel Skaarud

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Daniel Skaarud en Lillestrøm SK over de overgang van de zestienjarige aanvaller naar Amsterdam. De Noor tekent in Amsterdam een contract voor drie seizoenen, tot en met 30 juni 2027. De overstap van Skaarud is onder voorbehoud van enkele formaliteiten.

Tags

  • #Skaarud

Socials

Trainersstaf 20242025

Trainersposities Ajax-jeugd voor nieuwe seizoen gevuld

De trainers voor het nieuwe jeugdseizoen 2024/2025 zijn bekend. Ajax is op zoek gegaan naar een goede balans en diversiteit in de technische staf. Lees hier hoe de totale verdeling van de jeugdopleiding eruitziet.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

BODT0607

Blik op de Toekomst | O8 wint jeugdtoernooi

Sportcomplex de Toekomst was zaterdag het decor voor verschillende oefenwedstrijden van de Ajax-jeugd. Ajax O14 en O8 trokken het land in voor eendaagse toernooien. Lees hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials