Trainersposities Ajax-jeugd voor nieuwe seizoen gevuld

Trainersstaf 20242025
Trainersstaf 20242025

De trainers voor het nieuwe jeugdseizoen 2024/2025 zijn bekend. Ajax is op zoek gegaan naar een goede balans en diversiteit in de technische staf. Lees hier hoe de totale verdeling van de jeugdopleiding eruitziet.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

"We wilden graag weer in alle geledingen een combinatie van een didactisch geschoold persoon en iemand die de details weet van het prof zijn. Daarom zijn er bij alle teams combinaties gemaakt van een hoofdtrainer die zich richt op de methodiek, het leidinggeven aan het team en het totaalplaatje bewaakt. Het is aangevuld met een assistent die vanuit zijn ervaring weet wat er op het gebied van cultuur en details in profvoetbal gevraagd wordt", vertelde Marijn Beuker in een uitgebreid interview over de nieuwe kaders in de opleiding en het vernieuwde Ajax-programma.

"Aanvullend daarop denken we dat we op deze manier tevens een staf hebben samengesteld, die aansluit bij de verschillende culturen en achtergronden, iets wat we zeer belangrijk vinden", vertelt Beuker.

Nieuw in de jeugdopleiding zijn Willem Weijs, Paul Nuijten, Mitchell Donald, Ryan Robinson, Luca de Graav, Género Zeefuik en Ismaïl Aissati. 

Bekijk hier het overzicht:

Jong Ajax:
Hoofdtrainer: Frank Peereboom
Assistent-trainers: Yuri Rose, Urby Emanuelson

Ajax O19:
Hoofdtrainer: Willem Weijs
Assistent-trainer: Kiki Musampa

Ajax O17:
Hoofdtrainer: Paul Nuijten
Assistent-trainer: Atilla Yildrim

Ajax O16:
Trainers: Stan Bijl en Deniz Aslan

Ajax O15:
Hoofdtrainer: Rik Verhage
Assistent-trainer: Ismaïl Aissati

Ajax O14:
Hoofdtrainer: Frank Korpershoek
Assistent-trainer: Lesly de Sa

Ajax O13:
Hoofdtrainer: Mark van Lith
Assistent-trainer: Género Zeefuik

Ajax O12:
Hoofdtrainer: Boban Lazic
Assistent-trainer: Thomas Niehe

Ajax O11:
Hoofdtrainer: Dennis de Haan
Assistent-trainer: Ryan Robinson

Ajax O10:
Hoofdtrainer: Mitchell Donald
Assistent-trainer: Luca de Graav

Ajax O9:
Hoofdtrainer: Jack Bijsterveld
Assistent-trainer: Johan Castillo

Ajax O8:
Hoofdtrainer: Digiano Ladru
Assistent-trainer: Dylan Nieuwenhuijs

Keeperstrainer Jong Ajax:
Stefan Postma

Keeperstrainer bovenbouw:
Mike van Houten

Keeperstrainer onderbouw/middenbouw:
Glenn Berkelaar

Ajax Vrouwen
Dolf Roks, afgelopen seizoen trainer bij Ajax O13, wordt Technisch Manager van de Ajax Vrouwen. De trainersposities zijn ook gevuld. Het Talententeam O19 wordt getraind door Anouk Bruil en Chantal de Ridder en de O16 valt onder de hoede van Britt van de Wiel en Khalid Bare.

Talententeam O19:
Hoofdtrainer: Anouk Bruil
Assistent-trainer: Chantal de Ridder

Talententeam O16:
Hoofdtrainer: Britt van de Wiel
Assistent-trainer: Khalid Bare

Rol specialistentrainers
Ronald de Boer, John Bosman, Jan Wouters en Nordin Wooter vervullen komend seizoen de rol van specialistentrainer. Dat zorgt ervoor dat alle teams tussen de O15 en het eerste voorzien worden van extra expertise van oud-profs en zich kunnen richten op de details die horen bij de top.

De specialistentrainers zullen ook een rol spelen in de Ajax-talentengroep. Periodiek zal er een groep high-potentials, samengesteld uit verschillende leeftijden, met elkaar trainen onder begeleiding van trainers van Ajax 1. De focus ligt hier op individuele aandacht en maatwerk op detailniveau leveren.

Afscheid trainers
Er wordt ook afscheid genomen van een aantal trainers. Zo is het contract van Richard Witschge, die afgelopen vijfenhalf seizoen onderdeel was van de technische staf van Ajax 1, niet verlengd. Ook Said Bakkati is vanaf deze zomer geen onderdeel meer van de trainersstaf van Ajax 1. Met hem is Ajax nog in gesprek.

Ondanks een aanbieding voor een rol als trainer binnen de jeugdopleiding besloten Michael Lamey, Luc Stolker, Jeffrey Tang en Calvin Blankendal hun carrière elders te vervolgen. Ook Bote Talsma (Hoofd jeugdopleiding sc Heerenveen) en Gertjan Tamerus (sc Telstar) zetten een nieuwe stap.

Tot slot hebben Martijn Reuser en de club afgelopen seizoen besloten niet met elkaar verder te gaan. Reuser: "Ik was blij om weer bij Ajax te komen en het leek me een mooie stap na de nationale jeugdteams getraind te hebben. Het is zowel voor Ajax als voor mij niet geworden wat we vooraf verwacht hadden. Ik weet nog niet wat de toekomst gaat brengen, maar ik blijf de club natuurlijk volgen en steunen."

Ajax wil iedereen graag bedanken voor de inzet die ze de afgelopen seizoenen hebben geleverd en wensen hen uiteraard veel succes in de verdere carrière.

Gerelateerde artikelen

Header Marijn Beuker

Beuker over de nieuwe kaders in de opleiding en het vernieuwde Ajax-programma

Marijn Beuker bekleedt sinds 1 december 2023 de rol van Directeur Voetbal binnen Ajax, waarin hij verantwoordelijk is voor het gehele inhoudelijke voetbalproces van de O8 tot en met Ajax 1. Met het nieuwe jeugdseizoen voor de deur bespreken we de nieuwe kaders van het opleiden, het gezamenlijke proces en de Ajax-speler. "Onze manier van werken moet zorgen voor langzame progressie, dat is namelijk de beste progressie."

Tags

  • #Beuker

Socials

Steur 1920 Fey

Blik op de Toekomst | O19 verslaat Duitse tegenstanders

Voor de jeugdelftallen van Ajax stonden er zaterdag verschillende oefenduels op het programma. Opponenten uit binnen- en buitenland reisden af naar Amsterdam voor een krachtmeting in aanloop naar volgend seizoen. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials