Special 'Davy Klaassen: Ajacied in Milaan' dinsdag te zien op ESPN

Thumb Klaassen Special 1920
Thumb Klaassen Special 1920

Davy Klaassen, een Ajacied in hart en nieren die na zijn vertrek uit Amsterdam uitkomt voor het Italiaanse Internazionale. Wij zochten de dertigjarige middenvelder op in Milaan en spraken onder meer over zijn overstap naar de Nerazzurri en de liefde voor 'zijn' Ajax. "Het blijft mijn club en ik zal altijd terugkomen." De special is dinsdag te zien op ESPN en woensdag op de Ajax-kanalen.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Klaassen verliet Ajax in de zomer van 2023 na 321 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Hij was daarin goed voor 93 goals en vijftig assists. De middenvelder kwam tot deze cijfers verdeeld over twee periodes. Hij debuteerde op 22 november 2011 en vertrok vervolgens in 2017 naar Everton. Via de Engelsen en Werder Bremen keerde Klaassen in 2020 terug. In zijn Ajax-periode veroverde hij vijf landstitels, een KNVB Beker en een Johan Cruijff Schaal.

Internazionale
In Milaan is de oud-Ajacied inmiddels gesetteld met zijn vriendin. "Het was onverwachts, maar vanaf het begin waren we allebei enthousiast", vertelt Klaassen over zijn overstap naar Internazionale. "Het is echt een hele mooie stad en ook een mooie club in goede competitie. Ik stond er wel voor open om nog naar een ander land te gaan, maar Ajax is toch Ajax."

Samen met Klaassen en zijn verloofde Laura trokken we de binnenstad in en spraken we over de totstandkoming van de transfer. "Het begon een beetje eind vorig seizoen dat ik het gevoel kreeg dat Ajax een andere weg in wilde slaan. Hierdoor dacht ik toch aan een mogelijke transfer. Er waren genoeg clubs waarvoor ik Ajax niet wilde verlaten, maar Inter kon ik niet laten lopen."

Clubliefde
Klaassen kijkt met een goed gevoel terug op zijn tweede periode bij Ajax. "Het laatste jaar was misschien minder, maar ik denk dat ik wel tevreden kan zijn met twee kampioenschappen en één KNVB Beker in drie seizoenen. Het gevoel is overheersend positief. Uiteindelijk blijft Ajax toch altijd mijn club en zal ik er weer terugkomen, in welke rol dan ook", besluit de ras-Ajacied.

De special 'Davy Klaassen: Ajacied in Milaan' gaat dinsdag om 17:30 uur in première op ESPN. Vanaf woensdag is de special te zien op de Ajax-kanalen.

Gerelateerde artikelen

SITE Thumb DAVY KLAASSEN

Special | Klaassen speelt in het Concertgebouw

Davy Klaassen vierde in februari zijn dertigste verjaardag en hij speelde dezelfde periode ook zijn 300e wedstrijd in Ajax 1. Hoog tijd om de ras-Ajacied te verrassen op een wel heel bijzondere plek. In het Concertgebouw vertelt Klaassen uitgebreid over zijn entree in de jeugdopleiding in 2004, de weg naar de top en zijn liefde voor Ajax én de piano. In het wereldberoemde en historische muziekgebouw toont hij ook zijn muzikale kunsten.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Klaassenallthegoals1920

All The Goals | Davy Klaassen

Davy Klaassen verlaat Amsterdam voor Milaan. 'Mister 1-0' maakte 93 officiële doelpunten in het Ajax-shirt. Van zijn debuutgoal op bezoek bij NEC tot zijn laatste treffer in het Van Donge & De Roo Stadion; dit zijn alle goals van de ras-Ajacied.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Klaassen1920

In beeld | De jaren van ras-Ajacied Klaassen

Davy Klaassen verruilt Ajax voor Internazionale. De dertigjarige middenvelder verlaat zijn geliefde Ajax na 321 wedstrijden, waarin hij goed was voor 93 treffers en vijftig assists. Ter ere van het vertrek van de ras-Ajacied hebben we een mooie fotoslider gemaakt.

Tags

  • #Klaassen

Socials