'Special | Seedorf: de geboorte van Mister Champions League' vrijdag op ESPN

Seedorf Special 1920
Seedorf Special 1920

Clarence Seedorf is een van de succesvolste spelers van de afgelopen dertig jaar. In deze special gaan we in vogelvlucht door zijn indrukwekkende Ajax-jaren. Van zijn debuut tegen VVV-Venlo tot aan de winst van de UEFA Champions League tegen AC Milan. De special is vrijdag te zien op ESPN.

Tags

  • #Seedorf

Socials

Als opvallend zelfbewuste tiener komt hij binnen en maakt hij als zestienjarige zijn debuut in Ajax 1. Vele succesvolle Amsterdamse jaren volgen. Seedorf verovert in Amsterdam twee landstitels, een KNVB Beker en in 1995 de Champions League. Uiteindelijk draagt hij 89 keer het Ajax-shirt en maakt hij elf doelpunten.

In Amsterdam legt de oud-Ajacied de basis voor zijn imposante loopbaan. Later wint hij met Real Madrid diezelfde prijs en met het Italiaanse AC Milan verovert hij zelfs twee keer de Champions League.

'Seedorf: de geboorte van Mister Champions League' is vrijdag om 16:30 uur op ESPN te zien en zaterdag op onze eigen kanalen.

Gerelateerde artikelen

Seedorf Top 10 1920

Top 10 Goals | Stijlvolle Seedorf

Clarence Seedorf is met vier UEFA Champions League-titels op zijn naam één van de meest succesvolle Nederlandse voetballers aller tijden. De in Paramaribo geboren oud-middenvelder maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut bij Ajax en was tot 2018 de jongste debutant in Ajax 1. Hij werd vijf jaar geleden opgevolgd door Ryan Gravenberch. Nadat hij in 1995 met Ajax de Champions League won, pakte hij ook nog met Real Madrid en twee keer met AC Milan de 'Cup met de Grote Oren'. Vanwege zijn 47e verjaardag op zaterdag 1 april hebben we tien heerlijke treffers op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Pantelic Special YT Thumb

Special | 'Pantelic: onvoorwaardelijke Ajax-liefde'

Marko Pantelic koestert nog altijd grote liefde voor de club waar hij één seizoen onder contract stond. In zijn Belgrado worden we geweldig ontvangen door de oud-Ajacied en bezoeken we onder meer zijn oude club, zijn favoriete kathedraal en bespreken we zijn sterke band met Ajax.

Tags

  • #Pantelic

Socials

Thumb Davy

Special | Davy Klaassen: Ajacied in Milaan

Davy Klaassen, een Ajacied in hart en nieren, viert op 21 februari zijn verjaardag. Sinds zijn vertrek uit Amsterdam komt hij uit voor het Italiaanse Internazionale. Voor de special 'Davy Klaassen: Ajacied in Milaan' zochten wij de dertigjarige middenvelder op in Italië en spraken we onder meer over zijn overstap naar de Nerazzurri en de liefde voor 'zijn' Ajax. "Het blijft mijn club en ik zal altijd terugkomen."

Tags

  • #Klaassen

Socials