Special | Winnen of leren: op reis met Ajax O15

Deze mini-documentaire biedt een uniek inkijkje tijdens een internationaal toernooi van een jeugdelftal van Ajax. We reisden mee met Ajax O15 naar het prestigieuze Marveldtoernooi in Groenlo. Aan de hand van interviews, kleedkamerbeelden, alternatieve wedstrijdbeelden en emoties na afloop wordt er een bijzonder inkijkje gegeven in de beleving van dit toernooi.

Tags

  • #AjaxO15

Socials

Coach van de O15 is Dennis van den IJssel, een trainer die weet dat hij veel maatwerk moet leveren. "Ik vind het een fantastische groep om mee te werken. Ze willen altijd hard werken en zijn heel goed coachbaar. Maar het is ook een groep die niet de typische Amsterdamse bravoure heeft. Ze zijn allemaal van heel goede wil, maar wel introvert. Het is als staf onze taak om ze heel veel vertrouwen te geven: dan denk ik dat je in deze jongens het beste naar boven haalt.”

Kennismaking met nieuwe teams en tactieken
De spelers wisten op voorhand dat het een interessant meetmoment zou worden. "Ik vind het wel bijzonder. Je speelt tegen teams en tactieken die je normaal eigenlijk niet treft in de Nederlandse competitie", stelt verdediger Mylo van der Lans. Teamgenoot Aymean El Hani vult aan: "Het is een mooi toernooi om veel ervaring op te doen. Dat als je later groot wordt je weet wat je moet doen en wat er van je wordt verwacht."

Ajax O15 kende op het Marveldtoernooi een zeer moeizame start. De openingswedstrijden tegen Feyenoord en Barcelona gingen nipt verloren. Coach Van den IJssel hoopt dat zijn team er uiteindelijk lering uit zal trekken. "Lef hebben we bij Ajax allemaal: dat hebben de spelers, maar ook de staf. Dan ga je ook wel eens op je plaat." Zijn ploeg wist zich op de slotdag nog wel enigszins op te richten, maar eindigde toch teleurstellend als negende. 

Vasthouden aan de Ajax-filosofie
"Tegenslag vormt ook een topsporter", vervolgt Van den IJssel. "Veel spelers uit deze lichting of jongens die uit de O14 zijn doorgeschoven, hebben in het verleden best wel makkelijk hun wedstrijden kunnen winnen. We moeten eerlijk zijn: dit toernooi voldoet niet aan de verwachtingen, we hebben gewoon ondermaats gepresteerd. Dat betekent niet dat we nu op een andere manier gaan spelen. We zoeken het altijd in de kwaliteit van de uitvoering, in het spel waarin we geloven. Dat gaan we morgen weer doen."

Gerelateerde artikelen

Faberski Header 880

Jan Faberski tekent contract bij Ajax

Ajax heeft Jan Faberski gecontracteerd. De zestienjarige Poolse speler tekent een contract dat loopt tot en met 30 juni 2025. De middenvelder komt over van de Poolse club Jagiellonia Białystok. De overstap van Faberski is onder voorbehoud van de afwikkeling van enkele formaliteiten.

Tags

  • #Faberski

Socials

Setford Dolgelukkig 'Heel Mooi Dat Ik De Abdelhak Nouri Trofee In Ontvangst Mag Nemen' Thumbnail 2

Setford dolgelukkig: 'Heel mooi dat ik de Abdelhak Nouri Trofee in ontvangst mag nemen'

Na twee jaar stond dinsdag weer de traditionele Schalenavond op het programma. Tijdens deze avond op sportcomplex de Toekomst werd de Abdelhak Nouri Trofee uitgereikt. Charlie Setford mocht de prijs in ontvangst nemen en werd daarmee de opvolger van Amourricho van Axel Dongen, die de prijs voor het grootste talent van de jeugdopleiding vorig jaar ontving.

Tags

  • #Setford
  • #ForTheFuture

Socials