Spelers van CF Pachuca lopen stage bij Ajax: 'Dit verrijkt ons leven'

Eind oktober, begin november kwamen twee spelers van het Mexicaanse CF Pachuca voor een stage van twee weken naar Amsterdam. Ajax heeft een samenwerkingsverband met de Mexicaanse grootmacht. Het werd een onvergetelijke ervaring voor Julio Pérez en Fernando Álvarez.

Tags

  • #Pachuca

Socials

De Mexicanen hadden in hun geboorteland enkele maanden geleden al door dat hun club zou gaan samenwerken met een Europese voetbalvereniging. "Er waren veel geruchten over een samenwerking", vertelt Álvarez. "Maar we hadden nooit gedacht dat het om zo'n grote club als Ajax ging. Zo'n twee maanden geleden werd het officieel. We waren heel enthousiast."

Het tweetal plukte direct de vruchten van de samenwerking en kwam dit najaar naar Nederland voor een stage bij Jong Ajax. "Het is voor ons heel waardevol om hier te zijn", legt Álvarez uit. "We zullen enorm genieten van deze ervaring."

Tot in de kleinste details
De beide heren keken hun ogen uit op de Toekomst. Ze genoten van de faciliteiten van Ajax. Zo vond Pérez dat Ajax alles goed heeft georganiseerd. "Het ontbreekt de voetballers hier aan niks. Bij Pachuca staat ook de speler centraal. Ze vinden dat het belangrijk is hoe het persoonlijk met iemand gaat. Ze werken aan de kleinste details. Net zoals hier. In die zin lijken de clubs heel erg op elkaar."

"Bij Pachuca is het ook heel gebruikelijk dat spelers vroeg worden doorgeschoven", vult Álvarez zijn landgenoot aan. "Dat heeft ons ook geholpen met het aanpassen aan het spel hier."

Tijdens de stage in Nederland zijn de Mexicanen ook nog Amsterdam in geweest. Zo is het tweetal in het Rijksmuseum geweest en bezochten ze de Dam. "We hebben ook nog een rondvaart gemaakt door de grachten", glimlacht Pérez. "De kapitein vertelde verhalen over Amsterdam en haar geschiedenis.

Terug naar Mexico
De twee hopen uiteindelijk een goede indruk achter te hebben gelaten bij Jong Ajax. "We hebben de kans gehad om hier naartoe te komen en het Mexicaanse voetbal te laten zien", aldus Pérez. 

Ook Álvarez genoot van de stage. "Ik ga heel voldaan terug. Ik heb ervan genoten en veel geleerd. Wat er ook gaat gebeuren in de toekomst. Ik ben heel dankbaar voor deze kans. Als er na ons nog iemand gaat komen, gaat diegene er net zoveel van genieten. Of misschien nog wel meer. Onze collega's in Mexico gaan natuurlijk vragen hoe het was. Deze ervaring verrijkt je leven natuurlijk op allerlei vlakken."

Gerelateerde artikelen

Header 880 (1)

Ajax en CF Pachuca gaan samenwerken

Ajax en CF Pachuca slaan de handen ineen. Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van kennis– en talentontwikkeling. In het bijzijn van Klaas Jan Huntelaar werden in de Johan Cruijff ArenA de handtekeningen onder de samenwerking gezet.

Tags

  • #Pachuca

Socials

Pachuca Bezoek 1280

Ajax-delegatie brengt bezoek aan CF Pachuca in Mexico

In navolging van het eerdere bezoek van CF Pachuca aan Ajax heeft nu een Amsterdamse delegatie een bezoek gebracht aan de Mexicaanse voetbalclub. In augustus van dit jaar maakten de beide clubs bekend met elkaar samen te gaan werken op het gebied van kennis- en talentontwikkeling. Het bezoek aan Mexico vormt de inhoudelijke start van het partnerschap.

Tags

  • #Pachuca

Socials