Spitse: 'Ik wil mezelf op het allerhoogste podium laten zien'

Woensdag 18 oktober 2023 kan voor de Ajax Vrouwen een historische dag worden. De ploeg van Suzanne Bakker kan dan namelijk voor het eerst in de clubgeschiedenis de groepsfase van de UEFA Women's Champions League bereiken. Sherida Spitse en Kay-Lee de Sanders kijken uit naar de returnwedstrijd tegen FC Zürich. "We zijn aan ons publiek verplicht om er een hele mooie show van te maken."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

"Ik hoop dat 18 oktober 2023 later als een historische dag bekend zal staan in het vrouwenvoetbal bij Ajax", begint De Sanders. "Ik denk dat het iets moois kan zijn voor ons als team, maar ook voor ons als club zijnde", vult ploeggenoot Spitse aan.

De Ajax Vrouwen wonnen het heenduel in Zwitserland met 0-6 van FC Zürich. "We hebben een hele goede eerste wedstrijd gespeeld en die score staat, maar we beginnen woensdag gewoon weer op 0-0. Natuurlijk weten we dat we er goed voor staan, desondanks betekent dat niet dat het gemakkelijk zal worden", aldus Spitse.

De Sanders hoopt dat de Ajax Vrouwen het pubiek kunnen vermaken met een mooie wedstrijd. "Wat we in Zürich hebben laten zien willen we ook in Amsterdam laten zien", zegt de Ajax-verdediger. "Ik genoot gewoon vanaf mijn plek achterin wat ik voor me zag gebeuren. Het is prachtig dat we zo overtuigend wonnen."

Genieten
Voor de Ajacieden went het nog niet dat er veel mooie dingen op hun pad komen. "We mogen weer geschiedenis gaan schrijven, dat blijft gewoon bijzonder. Ik geniet er enorm van en ben mezelf er ook bewust van dat ik moet genieten. Ik weet namelijk nog niet wat ik over tien jaar in mijn leven doe", vertelt De Sanders.

Gerelateerde artikelen

Desandersjuicht1920

Dit was Ajax Vrouwen - FC Zürich

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond de groepsfase van de UEFA Women's Champions League bereikt. In dit liveblog blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de returnwedstrijd.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitse Zurich Live 1920

Ajax Vrouwen tegen FC Zürich woensdag live te volgen

De return van de Ajax Vrouwen in de laatste voorronde van de UEFA Women's Champions League tegen FC Zürich wordt woensdag live uitgezonden. Het duel begint om 19:00 uur en is te volgen op Ajax.nl, in de Ajax App, via YouTube en op het TikTok-kanaal van de Ajax Vrouwen. De uitzending begint al om 18:51 uur met een voorbeschouwing. Onder meer trainer Suzanne Bakker blikt dan vooruit op het returnduel.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Kellyangelsthumb1920

Kelly's Angels | Fries footgolf met Tiny Hoekstra

In de zesde aflevering van Kelly's Angels leert oud-speler Kelly Zeeman Ajax-aanvaller Tiny Hoekstra beter kennen. Het tweetal speelt op sportcomplex de Toekomst een potje Fries footgolf.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials