Spitse na verloren Klassieker: 'We moeten in de spiegel kijken'

De Ajax Vrouwen hebben de eerste Klassieker in de historie van het vrouwenvoetbal met 4-1 verloren. Sherida Spitse en trainer Danny Schenkel waren na afloop van het duel in Rotterdam duidelijk hevig teleurgesteld.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Dit was niet het voetbal dat wij kunnen spelen", baalde middenvelder Spitse hevig. "Het is niet dat Feyenoord zo goed speelde. Maar de intensiteit die wij erin legden was niet goed. We wisten dat Feyenoord erop zou klappen. Dan horen wij veel sterker te zijn aan de bal, dan dat wij nu waren. We moeten dus in de spiegel kijken."

Geen beleving
Ook Schenkel zag hoe zijn Ajax Vrouwen op strijdlust werd afgetroefd door de Rotterdamse tegenstander. "Feyenoord heeft met heel veel beleving gespeeld. Daar zijn wij in tekort geschoten vandaag. Op kwaliteit hadden we deze wedstrijd moeten winnen, maar je moet er beleving in gooien. Dat heb ik niet gezien."

"In de rust ben ik wel boos geworden", vervolgde Schenkel. "Het was Ajax-onwaardig. Aan de andere kant heb ik wel geprobeerd naar ons speelplan te kijken en accenten te verleggen. We begonnen nog aardig in de tweede helft, maar na de rode kaart van Stefanie van der Gragt werd het lastiger."

De verdediger van Ajax werd uit het veld gestuurd na vermeend natrappen. Op dat moment stonden de Ajax Vrouwen met 2-1 achter. Een comeback werd daarmee nog een stuk lastiger. "Je moet extra meters maken, dat hebben we ook geprobeerd", meende Spitse. "Maar voetballend hadden we het zelf allemaal een stuk beter moeten doen."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Teleurstelling 880

Teleurstellend resultaat Ajax Vrouwen in eerste Klassieker

Voor het eerst stond er een Klassieker op het programma in het vrouwenvoetbal. Op een volgepakt Varkenoord troffen de Amsterdamse spelers Feyenoord, de debutant in de Eredivisie. De wedstrijd verliep dramatisch voor de ploeg van Danny Schenkel. Na een rode kaart voor Stefanie van der Gragt verloor Ajax met 4-1.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitse

In beeld | Eerste Klassieker voor de Ajax Vrouwen staat voor de deur

Er staat een geweldige wedstrijd op het programma voor de Ajax Vrouwen. De allereerste Vrouwen-Klassieker in de Nederlandse voetbalgeschiedenis zal zondag gespeeld worden. Op sportcomplex de Toekomst werkten de Ajax Vrouwen zaterdag een laatste training af.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials