Teleurstellend resultaat Ajax Vrouwen in eerste Klassieker

Teleurstelling 1420
Teleurstelling 1420

Voor het eerst stond er een Klassieker op het programma in het vrouwenvoetbal. Op een volgepakt Varkenoord troffen de Amsterdamse spelers Feyenoord, de debutant in de Eredivisie. De wedstrijd verliep dramatisch voor de ploeg van Danny Schenkel. Na een rode kaart voor Stefanie van der Gragt verloor Ajax met 4-1.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Met de steun van ongeveer drieduizend fans trok Feyenoord fel van leer vanaf de aftrap. Ajax moest even zijn draai vinden en net toen het leek of dat lukte, opende Conijnenburg namens Feyenoord de score. Net daarvoor had Romée Leuchter het eerste schot voor Ajax gelost.

Na te afwachtend verdedigen van Vita van der Linden kon Bennink de Rotterdamse voorsprong verdubbelen. Gelukkig voor Schenkel en zijn ploeg tekende Nadine Noordam twee minuten daarna, in de 38e minuut, voor de aansluitingstreffer.

Ajax wist wat het te doen stond in de tweede helft. Meer kansen creëren en niets meer weggeven. Maar de onzorgvuldigheid bleef. De plannen konden na de 56e minuut de prullenmand in, want toen kreeg Stefanie van der Gragt de rode kaart voorgeschoteld vanwege natrappen. Het bleek de opmaat naar een dramatische middag.

Gifbeker
Want een kwartier voor tijd kwam de marge weer op twee toen de bal na een afstandsschot van Van de Goorbergh doorschoot en door de benen van Isa Pothof binnen ging: 3-1. Eshly Bakker kreeg direct na haar entree een reusachtige kans op de aansluitingstreffer maar miste. De gifbeker was nog niet leeg voor Ajax, want na wederom slecht verdedigen maakte Rijsdijk de 4-1.

Een strafschop leek het leed nog te verergeren, maar Pothof zag tot haar opluchting de bal op de paal eindigen. Zo bleef het 4-1, maar zullen Schenkel en zijn ploeg zwaar teleurgesteld zijn over het verloop van deze eerste Klassieker.

Feyenoord Vrouwen - Ajax Vrouwen 4-1 (2-1)
11. Conijnenberg 1-0
36. Bennink 2-0
38. Noordam 2-1
76. Van de Goorbergh 3-1
79. Rijsdijk 4-1

 

Ajax Vrouwen: Pothof; Van der Most, Van der Gragt, Van der Linden, Doorn; Pelova, Noordam (76. Bakker), Spitse, Grant, Leuchter, Van den Bighelaar (59. De Sanders)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Bighelaar880

Samenvatting Feyenoord - Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen zijn in de eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal keihard onderuit gegaan in Rotterdam. Op Sportpark Varkenoord won Feyenoord met 4-1 van tien Ajacieden. Nadine Noordam maakte de enige Amsterdamse goal.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Luister live naar SC Cambuur - Ajax